Alex Gómez van Freepik, prijs voor Best CTO 2023.

In een nationale primeur is de relevantie van technologieleiders benadrukt met een prijs die hun bijdrage benadrukt, niet alleen aan bedrijven, maar ook aan technologische vooruitgang. Deze rol is essentieel voor bedrijfsontwikkeling, als een link tussen het bedrijf en technologie, en speelt een belangrijke rol bij het beheer van IT-teams.

De finalisten waren onder andere Angélica Lozano (CTO van mLean), Alberto Asuero (CTO van Carto) en Darío Rodríguez (CTO van Destinia), allemaal met meer dan 10 jaar ervaring in het veld en een solide positie als CTO.

De stemming was open, met de deelname van meer dan 1.400 mensen, een belangrijke prestatie die de positieve ontvangst van de prijs onderstreept. “Elk jaar streven we naar vernieuwing en we zijn zeer tevreden met de deelname. Het is een indicatie van de dynamiek van de gemeenschap en een extra teken dat de sector het werk van technologieleiders waardeert, en dat de samenleving begint in te zien hoe technologie oplossingen biedt”, aldus Chaume Sánchez, CEO van GeeksHubs en initiatiefnemer van het project.

Deze eerste prijs voor Beste CTO is toegekend aan Álex Gómez van Freepik, een technologiebedrijf en internationale leider in de productie en distributie van grafische en audiovisuele inhoud, waar hij al meer dan 7 jaar werkt en betrokken was bij het internationaliseringsproces en de groei van het aantal werknemers van 30 naar meer dan 600. De interesse van Álex in computers begon echter al op 11-jarige leeftijd, toen hij al interesse kreeg in technologische apparaten, en hij is afgestudeerd als informatica-ingenieur aan de Universiteit van Málaga. Na te hebben gewerkt voor verschillende adviesbureaus en technologiebedrijven, startte hij een start-up in de muziekcultuur die leidde tot zijn betrokkenheid bij Empirical Evidence en Tumblr.io, onder andere.

Voor Álex is deze prijs “een erkenning voor het team en het bedrijf waar ik werk. Ik heb het geluk om deel te nemen en veel mensen te helpen die het echt mogelijk maken.” Hij wilde ook zijn familie bedanken: “voor het verdragen van mijn afwezigheid terwijl ik me bezighoud met technologie.” Daarnaast verwees Gómez naar het grote technologische talent dat in Spanje aanwezig is en dat bleek uit de aanwezigheid van de deelnemers aan de CTO Summit: “moge er blijvend evenementen zijn zoals deze om te laten zien wat we in staat zijn te doen, om kennis te delen en om meer te worden en beter te worden.”

De oorsprong van de prijs is een nieuwe stap voor het bedrijf GeeksHubs, dat al tien jaar werkt aan het waarderen van technologisch talent door middel van opleiding en IT-selectie. Als organisatoren van de CTO Summit wilden ze nieuwe wegen blijven verkennen om de rol van de CTO in bedrijven en de samenleving te versterken. Daarom werd de GeeksHubs Award voor Beste CTO 2023 tijdens het congres uitgereikt, dat dit jaar bijna 700 professionals uit de sector samenbracht en werd ondersteund door Topcon Mirage Technologies, València Activa, BigBuy en Codurance. Evenals Capchase, Dekalabs, Fundación LAB, HP, IBM, Mercadona IT, OkMobility, Plug and Play – Aquaservice, Seidor Nubersia, Sales Layer, Sesame, Slimbook, Allfunds, Stickermule, Laberit, RegalosPublicitarios.com en Las Naves.