Arson Metering bespaart 1,7 miljoen kubieke meter water door middel van op afstand uitlezen, waardoor lekkage equivalenten van 680 olympische zwembaden worden voorkomen.

Arson Metering, een bedrijf gespecialiseerd in het op afstand uitlezen van water- en gasmeters, werkt al meer dan een decennium samen met bedrijven en gemeenten om de digitalisering van de stedelijke watervoorziening te verbeteren en het efficiënt gebruik van waterbronnen te bevorderen. Tot nu toe heeft hun datacenter meer dan 300.000 meters digitaal beheerd en tot 24 dagelijkse uitlezingen per meter ontvangen.

Met behulp van waarschuwingssystemen en gegevensanalyse zorgt het technische team van Arson Metering voor een juiste werking van deze meters en werkt het samen met bedrijven en gemeenten om efficiëntie te bevorderen en besparingen te realiseren. Het op afstand uitlezen maakt het mogelijk om waterlekken in de watervoorziening te detecteren en te voorkomen. Volgens de statistieken van Arson Metering heeft ongeveer 7% van de huishoudelijke meters lekkages gehad die zijn ontdekt en opgelost dankzij de protocollen van de beheerders.

Het bedrijf schat dat de voorkomen lekkages in 21.000 huishoudens hebben geleid tot een besparing van 1,7 miljoen kubieke meter water, wat gelijk staat aan het volume van 680 olympische zwembaden. Als deze lekkages niet waren ontdekt, zou dit water verspild zijn geraakt en zou het extra kosten hebben opgeleverd op de rekeningen van de getroffen gebruikers.

De coördinatie tussen het datacentrum van Arson Metering en de technici van de beheerders is cruciaal voor de vroegtijdige detectie van problemen en hun snelle oplossing. De meeste lekkages worden kort na de implementatie van het op afstand uitlezen ontdekt, waardoor de watervoorziening verbetert. Deze verbetering gaat door middel van voortdurende monitoring van het verbruik, het detecteren van incidenten, en gegevensanalyse, waaronder waterbalans en andere rapporten die bijdragen aan besluitvorming om besparing te bevorderen.

Arson Metering stelt zich op als een adviespartner bij de implementatie van op afstand uitlezen oplossingen, door hun projecten te baseren op een voorafgaande analyse van de situatie, de keuze van de beste technologie en de implementatie ervan, met de voortdurende ondersteuning van hun datacentrum. Het bedrijf biedt ook een op machines gebaseerd op afstand uitlees systeem, gebaseerd op LoRaWAN technologie en compatibel met alle fabrikanten en meters, dat 100% van de benodigde gegevens in alle omstandigheden zonder de noodzaak voor breedband of elektrische aansluiting, en met een minimaal energieverbruik, garandeert.

Bron: Servicios Periodísticos Bilbao, persbureau.