Brand in Maxnod datacentrum in Frankrijk: mogelijk defect in batterijsysteem

Het datacenter Maxnod in Frankrijk heeft een verwoestende brand gehad waardoor de installatie offline is gegaan en ernstige schade aan de infrastructuur is veroorzaakt. Hoewel er geen slachtoffers of gewonden zijn gemeld, vereiste het incident de inzet van 81 brandweerlieden en 49 voertuigen om het vuur in Saint-Trivier-sur-Moignans onder controle te krijgen.

Hugues Voiturier, netwerkingenieur en voorzitter van de telecommunicatievereniging MilkyWan, bevond zich in het datacenter toen de brand rond 11 uur ‘s ochtends lokale tijd begon. Voiturier deelde op zijn Twitter-account dat de brand begon in de batterijruimte van de fotovoltaïsche panelen en dat deze niet onder controle was.

Vervolgens meldde Voiturier dat de glasvezelkabels in de brand waren verbrand en hoewel de machinekamer grotendeels leek te zijn gespaard, was deze bedekt met roet en water. Hoewel sommige racks schade hadden, toonden gedeelde foto’s de MilkyWan-servers ongedeerd.

In maart 2021 werden meerdere datacenters van OVHcloud afgebrand zoals we toen hebben gemeld. Het bedrijf informeerde te allen tijde over het herstelproces en veel bedrijven verloren hun gegevens voor altijd, andere konden ze herstellen uit kopieën die ze hadden.

sala servidores carbonizada incendio cpd

Informatie via Twitter en DCD.