Commvault kondigt een nieuwe versie van zijn platform aan om de veilige bescherming van gegevens in hybride multi-cloudomgevingen uit te breiden.

Commvault, wereldleider in intelligente datadiensten voor on-premises, cloud en SaaS-omgevingen, heeft zojuist de release van Commvault Platform Release 2023 aangekondigd: de nieuwe versie van hun datamanagement- en -beschermingsplatform, dat nieuwe functies en functies introduceert om de veiligheidshouding van zijn klanten te versterken, de integratie met toonaangevende hyperscalers te verdiepen en meer besparingen te realiseren door operationele efficiënties.

Honderden klanten van Commvault hebben al geprofiteerd van deze nieuwe mogelijkheden tijdens de testfase die begon op 15 december 2022.

Het potentieel van multicloud benutten

Commvault Platform Release 2023 bevat nieuwe integraties om klanten te helpen bij het beschermen van hun gegevens in Microsoft Azure, AWS Cloud, Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure.

In het bijzonder heeft Commvault nauw samengewerkt met Microsoft om het eerste dataverstelbare platform te zijn dat compatibel is met Azure Restore Points. Hoewel Azure al mogelijkheden had voor incrementele snapshots, maakt deze nieuwe integratie consistentie van applicaties over disks mogelijk, terwijl de kosten worden verlaagd door de optie om goedkopere opslagniveaus te gebruiken voor back-up.

De nieuwe versie 2023 introduceert ook de integratie met Amazon FSx voor NetApp, waarmee dezelfde beleidsgebaseerde bescherming van NetApp ONTAP naar AWS wordt gebracht. Ook is ondersteuning voor Oracle Cloud Infrastructure (OCI) voor infrequent toegang en gecombineerde opslagniveaus toegevoegd om klantgegevens in de cloud te beschermen en kosten te verlagen.

Verbetering van de gegevensbeveiliging

Een belangrijk onderdeel van gegevensbescherming is het benutten van de kennis van gegevens om IT-teams proactief te waarschuwen wanneer bedreigingen zich voordoen. Commvault 2023 introduceert een nieuwe Security Information and Events Management (SIEM) connector die waarschuwingen, gebeurtenissen en auditgegevens voedt naar andere platformen via webhooks of syslog-API’s. Door gebruik te maken van standaardprotocollen, kan het bedrijf samenwerken met bijna elke SIEM of event management-systeem, waardoor beveiligingsteams betere zichtbaarheid van afwijkingen en bedreigingen in hun gegevens krijgen.

Intelligent besparen

Nieuwe mogelijkheden om single-region snapshots te gebruiken in plaats van multi-region snapshots voor GCP, kunnen tot 30% kosten besparen op back-upbronnen. Soms is het verbeteren van de kosten zo eenvoudig als het verkorten van de tijd die nodig is om applicaties te beschermen. Commvault-optimalisaties voor Hadoop, die gebruikmaken van snapdiff, kunnen back-scantoepassingen die voorheen uren duurden, terugbrengen naar enkele minuten dankzij verbeterde manieren om gemodificeerde blokken te scannen.

Over Commvault

Commvault (NASDAQ: CVLT) is wereldwijd leider in gegevensbeheer. Onze intelligente datadiensten helpen organisaties geweldige dingen te doen met hun gegevens door de manier waarop ze worden beschermd, opgeslagen en gebruikt te transformeren. We bieden een eenvoudig en geïntegreerd datamanagementplatform dat alle gegevens omvat, ongeacht waar ze zich bevinden (on-premises, in een hybride omgeving of in meerdere clouds), van legacy workloads tot moderne. Commvault-oplossingen zijn beschikbaar via elk model, zoals softwarelicentie, geïntegreerd apparaat, beheerd door partners en software as a service-modus met ons Metallic-aanbod. Meer dan 25 jaar hebben meer dan 100.000 klanten vertrouwd op Commvault om hun gegevens veilig, doorzoekbaar en klaar voor bedrijfsgroei te houden. Bezoek Commvault.com of volg ons @Commvault.