De cloud, sleutel tot optimalisering van het procesbeheer in de auto-ondersteunende industrie

ARBENTIA, business- en IT-consultant en Microsoft Dynamics-partner, wijst op de groeiende rol van de cloud en SaaS (Software as a Service)-beheeroplossingen voor bedrijven in de auto-ondersteunende sector om hun digitale transformatieproces efficiënt en effectief aan te pakken.

Op basis van zijn holistische visie op ICT en het bedrijfsleven identificeert het adviesbureau enkele van de belangrijkste managementprocessen die, wanneer zij met deze hulpmiddelen worden geautomatiseerd, het concurrentievermogen en de veerkracht van bedrijven in de sector kunnen vergroten, zoals:

Beheer van verkoop- en inkooporders

Het beheer van verkoopprognoses is van cruciaal belang voor de sector en met SaaS-beheeroplossingen kan dit op verschillende niveaus worden aangepakt, met een bedrijfs-, prognose- of onwaarschijnlijke planning, waarbij het daaropvolgende productieproces wordt bijgestuurd. Dergelijke oplossingen zorgen ook voor een optimale foutencontrole, wat van cruciaal belang is in de sector, en voor digitale communicatie met de klant voor alles van zendingen, leveringsnota’s, enz.

Productieplanning

Op dit gebied bieden moderne SaaS-beheeroplossingen intuïtieve en gemakkelijk toe te passen mogelijkheden voor de lancering van masterproductieplanning. Zij helpen het PMP te combineren met de aankoop van materialen (MRP) en zorgen voor een eerste productiescenario met begin- en einddata, gebaseerd op bestellingen en fabriekscapaciteiten, wat essentieel is voor een industrie die steeds meer op just-in-time-productie is afgestemd.

Real-time gegevenscontrole

In termen van tijd en materialen is dit nu mogelijk met moderne beheersoplossingen onder service (SaaS). Zowel productie- als niet-productieve tijden kunnen worden gecontroleerd en de efficiëntie van elke productielijn kan in detail worden geanalyseerd voor een optimaal beheer van materialen, verbruik en fabrieksoutput. Dit stelt organisaties in staat alle bewegingen van onderdelen, kosten en machine- en arbeidstijden, die zo belangrijk zijn voor de winstgevendheid van activiteiten in de industrie, naar behoren te beheersen.

Magazijn mobiliteit

Met SaaS-beheeroplossingen kunt u ook op één lijn blijven met een intensieve workflow. Vanaf het moment dat het onderdeel de fabriek binnenkomt tot het moment dat het de fabriek verlaat, is efficiëntie in het proces noodzakelijk en daarbij is de wendbare ontvangst en controle van de locatie van de onderdelen die door deze oplossingen worden geboden, van essentieel belang.

Logistieke etiketten

De toeleveringsindustrie voor de automobielindustrie vereist een correcte behandeling van de logistieke etikettering, en dit is een ander gebied waar nieuwe technologieën kunnen helpen. Het foutief genereren van een label brengt kosten en boetes met zich mee, aangezien het niet mogelijk is vastgelegde contracten na te leven, zodat het verzekeren van een snelle en correcte generatie met cloud-gebaseerde dienstverleningsmogelijkheden een concurrentievoordeel oplevert.

Kwadrant en productie multifunctionele matrix

Dit is een belangrijk punt voor de industrie, waar vaak sprake is van meer dan één productieploeg, maar veel traditionele managementoplossingen houden hier geen rekening mee. Cloud-oplossingen die zijn aangepast aan de toeleveringsindustrie voor de automobielindustrie maken echter een optimale controle van de operatoren en hun capaciteiten mogelijk, waarbij elke operatie wordt gekoppeld aan de capaciteit van de fabriek.

Visuele productieplanning

Moderne SaaS-platforms voor de sector beschikken ook over een reeks tools voor visuele productieplanning, wat voor bedrijven in de sector van essentieel belang is om een duidelijk beeld te hebben van de capaciteiten van hun machines en operators.

API PLM-verbinding

Met de nieuwste generatie SaaS-oplossingen, die aan de sector zijn aangepast, is het mogelijk het product of onderdeel te ontwerpen en die informatie binnen het platform te integreren om te interageren met het onderdeel Product Lifecycle Management (PLM).

“De Microsoft Dynamics 365 cloud management oplossing, ingezet en op maat gemaakt voor de industrie op basis van onze expertise in de sector, biedt een gestandaardiseerd platform dat klanten in staat stelt om te beschikken over de functionaliteit die ze nodig hebben voor verschillende lagen van activiteit. Dankzij de interoperabiliteit en het aanbod in SaaS-modus kunnen bedrijven hun mogelijkheden uitbreiden, wanneer ze maar willen, als een legpuzzel. Door zijn internationale karakter voldoet het bovendien aan het wettelijke kader van elk land, wat het gebruik ervan vergemakkelijkt in bedrijven met productievestigingen in verschillende regio’s,” verklaart Alberto Minaya, directeur industrie en distributie bij ARBENTIA.