Equinix betreedt Afrika en rondt overname van MainOne af voor 320 miljoen USD

Het wereldwijde digitale infrastructuurbedrijf Equinix™ heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van MainOne, een leverancier van connectiviteit en datacenteroplossingenEen datacenter of data processing center (DPC) … West-Afrika, voor een ondernemingswaarde van 320 miljoen dollar, wat het begin markeert van zijn expansie op het Afrikaanse continent.

De afronding van deze overname draagt bij tot de langetermijnstrategie van Equinix om Afrika’s leidende carrier-neutrale digitale infrastructuurbedrijf te worden, dat connectiviteit en een volledig gamma transformatieve technologieën kan leveren aan Nigeria, Ghana en Ivoorkust.

Met de overname breidt Platform Equinix® uit naar West-Afrika, waardoor organisaties binnen en buiten Afrika toegang krijgen tot wereldwijde en regionale markten. Nigeria heeft de grootste bevolking en de grootste economie van Afrika, met ongeveer 142 miljoen actieve internetgebruikers. Als thuishaven van het innovatieve digitale ecosysteem van fintech en digitale inhoud en media, heeft het een grote kans om zijn digitale aanbod uit te breiden. Equinix gelooft dat MainOne, gevestigd in Lagos, Nigeria, een van de meest opwindende technologiebedrijven van Afrika is, en dat Lagos snel een belangrijk connectiviteitshub aan het worden is voor de bredere West-Afrikaanse regio. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Funke Opeke om de zakenwereld van Nigeria met elkaar te verbinden en beschikt nu over digitale infrastructuur, waaronder drie operationele datacenters en een extra faciliteit in Lagos, die naar verwachting in april 2022 wordt geopend.