Equinix neemt 4 Entel-datacenters over voor 705 miljoen dollar en breidt uit naar Chili en Peru

Equinix blijft wereldwijd uitbreiden, met Chili en Peru als de laatste landen waar het aanwezig is. Daartoe heeft het 4 datacenters overgenomen van Entel (Empresa Nacional de Telecomunicaciones S.A.), het grootste Chileense telecommunicatiebedrijf, voor ongeveer 705 miljoen dollar. Verwacht wordt dat de transactie in het tweede kwartaal van 2022 wordt afgerond, mits aan de voorwaarden is voldaan, en dat de transactie, exclusief integratiekosten, het aangepaste bedrijfsresultaat (AFFO) per aandeel van Equinix na de transactie onmiddellijk zal doen toenemen. De transactie omvat drie datacentra Een datacentrum of gegevensverwerkingscentrum (DPC) … in Chili, plus een datacentrum in Peru, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd.

Chili is momenteel de op drie na grootste economie in Zuid-Amerika, met het hoogste BBP per hoofd van de bevolking in de regio. De hoofdstad, Santiago, ontpopt zich tot het technologiecentrum van het continent, dat zowel de regionale vraag naar clouddiensten als de lokale bedrijven bedient. Volgens IDC zullen de uitgaven van ondernemingen aan edge-technologieën in Latijns-Amerika tegen 2024 naar verwachting 8,573 miljard dollar bedragen, terwijl Chili in dezelfde periode naar verwachting een groei met dubbele cijfers zal kennen. Bovendien verwacht IDC dat de uitgaven voor cloudtechnologie in Chili tussen 2020 en 2024 met 34,6% zullen stijgen.1

Na afronding van deze transactie zal Equinix zijn aanwezigheid op deze strategische markt uitbreiden en zijn leiderschap als toonaangevende aanbieder van digitale infrastructuurdiensten in de regio consolideren. Naast de drie datacenters in Santiago, Chili, omvat de overeenkomst ook een aanzienlijke uitbreidingscapaciteit voor toekomstige groei in de stad, waardoor Equinix de onmiddellijke en toekomstige ontwikkeling in de regio kan ondersteunen. Met deze ondertekening vormen Equinix en Entel een strategisch partnerschap om bedrijven in Chili en Peru in staat te stellen gebruik te maken van hybride multi-cloudoplossingen om hun digitale transformatie te versnellen.

Charles Meyers, president en CEO van Equinix:

“Latijns-Amerika heeft een enorm potentieel en onze betrokkenheid bij de regio is exponentieel gegroeid sinds onze intrede op de markt in 2011. Chileense, Peruviaanse en multinationale ondernemingen die in de regio zaken doen, zijn naarstig op zoek naar de digitale infrastructuur die nodig is om in de huidige economie te gedijen. Met deze uitbreiding maakt Equinix toegang mogelijk en versnelt het de digitale transformatie van deze bedrijven in heel Latijns-Amerika, terwijl het hun verdere groei op een verantwoorde en duurzame manier ondersteunt.

Belangrijke gegevens:

  • De vier faciliteiten genereren jaarlijks ongeveer 53 miljoen dollar aan inkomsten en vertegenwoordigen een aankoopmultiple van ongeveer 23x EV / 2021 adjusted EBITDA, inclusief de verkoop- en algemene beheerskosten van Equinix. Verwacht wordt dat de overname een positief effect zal hebben op de AFFO per aandeel na afronding, exclusief integratiekosten.
  • Ongeveer 120 werknemers en contractanten van Entel zullen volgens de voorwaarden van de overeenkomst werknemers of contractanten van Equinix worden.
  • De meer dan 100 klanten van Entel die momenteel een contract hebben in de vier datacenters, worden klanten van Equinix. Daarvan vertegenwoordigen meer dan 75 netto nieuwe klanten. De overgenomen klanten behoren tot uiteenlopende sectoren en omvatten meer dan 20 netwerkserviceproviders (NSP’s) en een sterk ecosysteem voor financiële diensten, met relevante lokale en wereldwijde spelers.
  • De drie datacentra in Chili bevinden zich in het grootstedelijk gebied Santiago en hebben verschillende strategische kenmerken.

De Stad der Valleien is de thuisbasis van het grootste multi-user datacenter in Santiago, met voldoende ruimte voor uitbreiding.
Santiago Downtown is een netwerkdichte faciliteit naast de Entel Tower, een belangrijke locatie op de markt en zeer dicht bij het Chileense regeringsgebouw, met een verbeterde veiligheidsomgeving.
Longovilo ligt strategisch ver weg van het stadscentrum om tegemoet te komen aan de back-up- en noodherstelbehoeften van financiële instellingen.
Bovendien is het Peruaanse datacenter een Tier III-faciliteit die goed gelegen is in Lima, de hoofdstad van Peru.

Chili heeft ruime toegang tot niet-conventionele hernieuwbare energie (NCRE), zoals zonne-, water- en windenergie, waarmee niet alleen de exploitatiekosten van datacenters worden gecompenseerd, maar ook een aanzienlijke bijdrage wordt geleverd aan de neutraliteit van de koolstofvoetafdruk. Toegang tot deze hernieuwbare energiebronnen is een sleutelelement van de langetermijnduurzaamheidsstrategie van Equinix, en ondersteunt verder de duurzaamheidsdoelstellingen van haar lokale en internationale klanten. Equinix streeft naar 100% hernieuwbare energie tegen 2030, waarmee het zijn RE100-verbintenis nakomt.

Met de uitbreiding van haar platform in de zuidelijke conus breidt Equinix haar aanwezigheid uit tot in totaal vijf Latijns-Amerikaanse landen: Brazilië, Chili, Colombia, Mexico en Peru, en exploiteert zij 15 IBX®-datacenters. Bovendien zal de onderneming voortaan aanwezig zijn in alle landen van de Pacific Alliance, een handelsblok gevormd door Chili, Colombia, Mexico en Peru, dat tot doel heeft deze markten te integreren en de vrije mobiliteit van goederen, diensten, middelen en personen tot stand te brengen. Sinds 2011, toen Equinix voor het eerst de regio betrad, heeft het ongeveer 1,2 miljard dollar geïnvesteerd in zijn Latijns-Amerikaanse activiteiten.