Equinix ondersteunt vijf nieuwe zonneparken in Spanje.

Equinix, Inc., leider op het gebied van digitale infrastructuur, heeft haar steun voor duurzame energieprojecten versterkt door vijf nieuwe langlopende power purchase agreements (PPA’s) voor in totaal 225 megawatt (MW) in Spanje af te sluiten. Tegen 2025 wordt verwacht dat deze projecten genoeg energie zullen opwekken om het verbruik van de Equinix International Business Exchange (IBX) datacenters in Madrid, Barcelona en Sevilla te evenaren.

Met deze vijf nieuwe projecten en de bestaande projecten zal de PPA-capaciteit van Equinix wereldwijd toenemen tot 595 MW, waarmee bijna twee miljoen MWh per jaar wordt opgewekt.

Juan Romero, directeur Operations Iberia bij Equinix, benadrukt het belang van PPA’s om duurzame energieontwikkeling te bevorderen en aan de groeiende vraag naar connectiviteit te voldoen, terwijl het gebruik van hernieuwbare energie in de datacenters van Equinix in Spanje blijft behouden.

Spanje heeft hogere niveaus van zonnestraling dan andere delen van Europa, waardoor de nieuwe projecten zich zullen bevinden in verschillende regio’s van het land met hogere gemiddelde zonnestraling.

Raouf Abdel, EVP van Global Operations bij Equinix, zegt dat het bedrijf op zoek blijft naar kansen zoals deze nieuwe zonne-PPA’s en andere innovaties om de opwekking van duurzame energie wereldwijd te ondersteunen.

IGNIS, een wereldwijd energiebedrijf gevestigd in Madrid, zal de projecten beheren, terwijl Schneider Electric, een wereldwijde consultant op het gebied van duurzame energie-inkoop, Equinix heeft ondersteund bij het selecteren van projecten en de onderhandelingen over contracten.

Equinix streeft naar verbetering van de kwaliteit van haar aankopen van duurzame energie door zich te richten op PPA’s in alle geschikte markten wereldwijd, in plaats van certificaten. Het bedrijf beoordeelt ook zonne-energiekansen, on-site opwekking via brandstofcellen en andere koolstofarme technologieën.

Het bedrijf was de eerste in de datacenterindustrie die zich committeerde aan klimaatneutraliteit, met een wetenschappelijk gefundeerd doel om emissies in haar wereldwijde operaties en toeleveringsketen tegen 2030 te verminderen. Equinix is ook een van de oprichters van de EU Climate-Neutral Data Centre Operators-pact, dat duurzaamheid promoot en streeft naar klimaatneutraliteit voor de datacenterindustrie in de EU tegen 2030.

Belangrijke gegevens:

– Equinix startte haar PPA-programma in 2015 met twee windovereenkomsten in Texas en Oklahoma.
– Eind 2021 en begin 2022 sloot Equinix drie PPA’s af in Finland met Neoen en Prokon, waarmee 144 MW werd toegevoegd.
– Momenteel beoordeelt het bedrijf extra projecten in Amerika, Azië en Europa.
– In december 2022 beloofde Equinix het energiegebruik te optimaliseren in meer dan 240 datacenters wereldwijd, waardoor de hoeveelheid koeling die nodig is in haar faciliteiten wordt verminderd.