Groep Air versterkt haar internationale aanwezigheid met een nieuwe locatie in de Barcelona Cable Landing Station.

Grupo Aire, leider in technologische oplossingen, heeft de opening aangekondigd van een nieuwe Point of Presence (PoP) in de Barcelona Cable Landing Station (Barcelona CLS). Deze uitbreiding plaatst het bedrijf als een referentieaanbieder voor connectiviteitsdiensten in de corridor Marseille-Barcelona-Madrid-Lissabon en versterkt haar aanwezigheid in het landschap van digitale connectiviteit in Zuid-Europa.

Nieuw punt van aanwezigheid in Barcelona CLS

De Barcelona CLS, gelegen in Sant Adrià de Besòs, is de neutrale digitale haven van Barcelona en het interconnectiecentrum van de Middellandse Zee. De aanwezigheid van Grupo Aire in deze internationale kabel-landing station stelt hen in staat om grote carriers een uitweg te bieden naar internationale routes, hen te verbinden met de rest van de wereld via Barcelona. Bovendien wordt de groep een referentieaanbieder voor connectiviteitsdiensten in de Marseille-Barcelona-Madrid-Lissabon corridor, met een eigen end-to-end netwerk.

Internationale strategie van Grupo Aire

De opening van dit punt van aanwezigheid is een belangrijke stap voor de internationale ontwikkelingsstrategie van Grupo Aire. Het bedrijf heeft al een aanwezigheid in Marseille en Lissabon en is van plan een eigen neutraal datacenter te openen in Lissabon. Met de toevoeging van de Barcelona CLS plaatst Grupo Aire zich als een van de referentieaanbieders van landverbindingen vanuit deze aanlegplaats naar de belangrijkste datacenters op het Iberisch schiereiland en naar de rest van de onderzeese kabel-landing stations in de regio.

Belang van internationale connectiviteit

De internationale connectiviteitscapaciteit van Grupo Aire wordt verder versterkt met deze opening in de Barcelona CLS. Het bedrijf heeft haar capaciteit al uitgebreid in 2022 met de toevoeging van een nieuw punt van aanwezigheid in Marseille. Met deze actie bevestigt de groep zich als een van de meest belangrijke spelers in het landschap van digitale connectiviteit in Zuid-Europa en als hoofdrolspeler in de groeiende vraag naar connectiviteit die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van hyperscalers en traditionele carriers.

De opening van het nieuwe punt van aanwezigheid in de Barcelona CLS is een significante stap in de internationale ontwikkelingsstrategie van Grupo Aire. Het bedrijf plaatst zich als een referentieaanbieder in connectiviteitsoplossingen en versterkt haar aanwezigheid in het landschap van digitale connectiviteit in Zuid-Europa. Deze uitbreiding is een duidelijk voorbeeld van het engagement van Grupo Aire met innovatie en groei in de telecommunicatiesector.