Grupo Aire versterkt zijn leiderschap in de cloudmarkt met de integratie van Teradisk

Grupo Aire, de in Elche gevestigde organisatie, breidt haar leiderschap in de markt voor clouddiensten uit door de integratie van Teradisk, een in Vilafranca del Penedès (Barcelona) gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in beheerde diensten en cyberbeveiliging. Deze stap is de laatste in een reeks organische en anorganische uitbreidingen die Grupo Aire de afgelopen jaren heeft ondernomen.

De integratie van Teradisk, de zesde toevoeging in minder dan vier jaar, versterkt de positie van Grupo Aire in de markt voor clouddiensten verder en breidt het dienstenportfolio uit op gebieden als beheerde diensten, virtualisatie en cyberbeveiliging. Deze uitbreiding wordt gesteund door Ardian Buyout, waaruit het vertrouwen en de steun van Grupo Aire in de financiële gemeenschap blijkt.

De strategie van Grupo Aire is gebaseerd op de incorporatie van bedrijven waarmee het zijn positie in de markt kan versterken en synergieën kan creëren in zijn portfolio van oplossingen. Teradisk, met zijn uitgebreide ervaring in het geïntegreerde beheer van publieke, private en hybride clouddiensten, wordt opgenomen om de cloud- en datacenterdivisie van Grupo Aire, Oasix, te versterken. De expertise van Teradisk op het gebied van cyberbeveiliging zal de overeenkomstige divisie van de Groep aanvullen met haar gespecialiseerde Security Operations Centre (SOC) en haar uitgebreide kennis in het beheer en de administratie van cyberbeveiliging. Zij zijn ook experts in het beheer van e-commercesystemen voor de belangrijkste oplossingen op de markt.

Grupo Aire heeft de afgelopen jaren een aanhoudende groei doorgemaakt, waarbij het zijn netwerk heeft uitgebreid tot meer dan 33.000 kilometer op het Iberisch schiereiland en een pan-Europees netwerk heeft opgezet. Ook zijn aanbod in de cloudgebaseerde informatie- en communicatietechnologiesector (ICT) is aanzienlijk gegroeid.

Teradisk, opgericht in 2015, is een Spaans bedrijf dat zich specialiseert in een verscheidenheid aan oplossingen voor onder meer managed services, cloud computing, cyberbeveiliging en virtualisatiesystemen. Het bedrijf heeft meer dan 40 werknemers, die nu allemaal deel uitmaken van Grupo Aire. Teradisk heeft zich in de sector onderscheiden door zijn focus op de menselijke factor en innovatie, waardoor het bedrijf op maat gemaakte oplossingen van hoge kwaliteit kon aanbieden. Haar klanten zijn bedrijven die publieke en private cloud-infrastructuren nodig hebben, evenals beveiligings- en beheersdiensten. Dankzij hun expertise op het gebied van infrastructuurbeheer hebben zij zich met name gericht op e-commerce platforms.

Teradisk is door het Spaanse ministerie van Wetenschap en Innovatie erkend als innovatieve KMO, een prijs die elk jaar wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen met een sterke focus op innovatie. Ze beschikken ook over verschillende certificeringen en allianties, waaronder ISO 9001, ISO 27001, Incibe (Security), AWS Partner, Google Cloud Partner en Shopware Partner.

De uitbreiding van Grupo Aire is een integraal onderdeel van de nationale en internationale groeistrategie. Raúl Aledo, CEO van Grupo Aire, gaf commentaar op de overname van Teradisk: “Deze operatie is geweldig nieuws dat deel uitmaakt van onze nationale en internationale groeistrategie, die de afgelopen jaren is gedefinieerd door de integratie van bedrijven die ons in staat stellen onze betrokkenheid bij klanten te versterken door steeds completere en op maat gemaakte technologische oplossingen aan te bieden”.

David Aguilar, CEO van Teradisk, toonde zich eveneens enthousiast over de toetreding tot Grupo Aire en verklaarde dat deze stap zijn bedrijf in staat zal stellen managed en cyberbeveiligingsdiensten aan te bieden aan alle soorten bedrijven en het zal helpen groeien op de internationale markt. “We zijn verheugd om deel uit te maken van en onze krachten te bundelen met Grupo Aire, waardoor we onze managed en cybersecuritydiensten aan alle soorten bedrijven kunnen aanbieden en kunnen helpen groeien op de internationale markt,” zei Aguilar.

De uitbreiding van Grupo Aire en de integratie van Teradisk onderstreept de strategische en op groei gerichte aanpak die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gevolgd. Door deze uitbreiding blijft Grupo Aire zijn positie als leider in de markt voor clouddiensten versterken.