Interxion breidt uit in het Middellandse Zeegebied met nieuw verbindingscentrum en DataCenter in Barcelona

Interxion, een Digital Realty-onderneming, een Europese leverancier die gespecialiseerd is in het neutrale beheer van datacenters, heeft zijn intrede op de markt van Barcelona aangekondigd met de aankoop van grond voor de bouw van een nieuw datacenterEen datacenter of data processing center (DPC) ….. Naast zijn huidige locaties in Marseille, Athene, Zagreb en het datacenter in Madrid, zal Interxions positie als toonaangevende leverancier van digitale infrastructuur in het Middellandse Zeegebied en het Iberisch schiereiland met deze nieuwe locatie worden versterkt.

Volgens informatie van Telegeography (zie pdf) heeft de bandbreedte in Zuid-Europa sinds 2016 een jaar-op-jaar groei gekend van meer dan 30%, wat neerkomt op een totale toename van de transmissiecapaciteit in de regio met bijna 200%. Het nieuwe datacenter komt te liggen op een belangrijk knooppunt van de wereldwijde internetsnelweg in het Middellandse Zeegebied, die Noord- en Zuid-Amerika in het westen, Afrika in het zuiden en het Midden-Oosten en Azië in het oosten met elkaar verbindt.

Barcelona is de vijfde grootste stad van de Europese Unie en de regio met het hoogste BBP van het Middellandse-Zeegebied. Het is een datacentermarkt met een beperkt aanbod die zich ontpopt als een belangrijk connectiviteitsknooppunt voor netwerkveerkracht en -diversificatie, als aanvulling op de campus van Interxion in Marseille, Europa’s belangrijkste toegangspoort tot de rest van de wereld.

Met een uitgebreid datacenter-aanbod zal de connectiviteit naar verwachting verbeteren en zullen Interxion’s klanten in Spanje bijna 90% van de bevolking van het Iberisch schiereiland en Zuid-Frankrijk kunnen bedienen met een latency van 4 milliseconde. Bovendien zullen bedrijven en netwerken dankzij het nieuwe datacentrum niet alleen verkeer in de regio kunnen uitwisselen, maar ook hun diensten kunnen uitbreiden en hun belangengemeenschappen over meerdere continenten kunnen uitbreiden.

De site is gelegen in het noordoosten van Barcelona, in de gemeente Sant Adrià de Besòs, en krijgt een IT-stroomcapaciteit van 15 megawatt (MW). De bouw van dit eerste datacenter (BCN1) zal naar verwachting beginnen in 2022 en voltooid zijn in 2024. De grond waarop het toekomstige datacenter zal worden gebouwd, is strategisch gelegen voor een snelle, directe en veerkrachtige toegang tot belangrijke onderzeese kabels en interconnectiepunten.

Jan-Pieter Anten, Joint Managing Director EMEA bij Interxion, licht toe: “De Middellandse Zee is dankzij het uitgebreide netwerk van onderzeese kabels een van de belangrijkste interconnectiepunten tussen Europa en de rest van de wereld geworden. Deze beslissing betekent een belangrijke stap in de uitbreiding van de dekking van PlatformDIGITAL®, waarmee we onze klanten verder ondersteunen bij de inzet van hun kritische diensten over de hele wereld, nu de behoefte aan datagestuurde diensten wereldwijd toeneemt”.

“Internationale digitale hubs hebben doorgaans drie specifieke kenmerken: ten eerste een robuuste datacenterinfrastructuur; ten tweede de interconnectie van internationale terrestrische en onderzeese kabelnetwerken met lokale capillaire netwerken; en ten derde massale datacreatie door bedrijven”, legt Robert Assink, CEO van Interxion Spanje, uit. “Ons datacenter en connectiviteitsknooppunt BCN1 zullen de positie van Spanje als de belangrijkste digitale hub in Zuid-Europa verder versterken.