Isabel Díaz Ayuso heeft een bijeenkomst gehad met leidinggevenden van Microsoft om de investeringsplannen van het bedrijf te leren kennen in de Gemeenschap van Madrid.

De voorzitter van de Gemeenschap van Madrid, Isabel Díaz Ayuso, heeft vandaag een ontmoeting gehad met Cindy Rose, Chief Operating Officer en Corporate Vice President of Global Enterprise Sales van Microsoft Corporation, om de investeringsplannen van het bedrijf in de Gemeenschap van Madrid te leren kennen. Javier Fernández-Lasquetty en Blanc, Consejero de Economía, Hacienda y Empleo, en Natalia Escobedo, Directora de Sector Público de Microsoft España, namen ook deel aan de vergadering.

Microsoft is van plan om in de komende maanden een cloudregio te openen met datacenters in het noorden en oosten van de Gemeenschap van Madrid. Bovendien werkt het bedrijf aan de uitbreiding van deze cloudregio, met een nieuwe fase die zal bestaan uit drie extra datacenters die zullen worden gebouwd in de steden Algete, Meco en San Sebastián de los Reyes.

Volgens de voorlopige gegevens van een rapport van het adviesbureau IDC zullen Microsoft, de samenwerkende bedrijven die hun technologiepartners vormen, en de klanten van Microsoft die gebruikmaken van hun cloudservices, tussen 2022 en 2025 meer dan 5,3 miljard euro aan extra BBP voor de regio genereren en zullen ze bijdragen aan de creatie van meer dan 13.200 nieuwe banen in de regio, inclusief directe en indirecte banen, in dezelfde periode.

De Gemeenschap van Madrid en Microsoft werken actief samen aan dit investeringsproject via het Office for the Promotion of Data Processing Centers (OICPD), een nieuwe bron gecreëerd door de afdeling Lokale Administratie en Digitalisering om de dekking te bieden en advies te geven aan de bedrijven en multinationals in de sector van de datacenters om hun expansie en vestiging in de regio te bevorderen.

Tijdens de vergadering, gehouden in de kantoren van Microsoft in het centrum van Londen, heeft de voorzitter van de Gemeenschap van Madrid de voortgang van de cloudregio en de geplande investeringen voor de uitbreiding ervan besproken. Microsoft heeft de afgelopen twee jaar 12 miljard dollar geïnvesteerd in Europa, inclusief de investeringen die verband houden met de opening van hun nieuwe cloudregio van datacenters in de Gemeenschap van Madrid, van waaruit ze cloudservices zullen aanbieden aan hun klanten in Spanje.

Impactprojekten in de gemeenschap van Madrid

In het kader van de investeringen in de Gemeenschap van Madrid die verband houden met de nieuwe cloudregio, hebben de leidinggevenden van Microsoft nog andere lopende initiatieven gedeeld, waaronder een opleidingsprogramma voor werklozen die in het noorden van de regio wonen. Deze opleiding over Microsoft Azure, van meer dan 120 lesuren, stelt hen in staat om een passende opleiding te krijgen in technologieën die zo gewild zijn op de arbeidsmarkt als cloud computing en kunstmatige intelligentie.

De Gemeenschap van Madrid, via het Directoraat-generaal Opleiding van de afdeling Economie, Financiën en Werk, en Microsoft werken ook aan het ontwerpen van opleidingsactiviteiten die de digitale vaardigheden verbeteren, in het kader van het Plan voor Digitale Talenten, en de certificering en werkgelegenheid van de Madrileense burgers. Volgens de gegevens van Microsoft vindt 66% van de mensen die een certificering behalen in cloudtechnologieën van Microsoft binnen drie maanden werk. In dit opzicht bevordert Microsoft de aanwerving van digitale profielen via hun netwerk van meer dan 2.400 partners in de Gemeenschap van Madrid. Dit zijn technologiebedrijven die oplossingen ontwikkelen en diensten aanbieden die verband houden met de technologie van het bedrijf.

Op het gebied van milieuduurzaamheid werkt Microsoft samen met de Fundación Repsol aan een project voor herbebossing in Torremocha de Jarama, ten noorden van de Gemeenschap van Madrid. Met dit initiatief is een nieuw bos gecreëerd met 11.340 bomen op een oppervlakte van meer dan 18 hectare. Bovendien werkt het bedrijf aan de herbebossing van een gebied in de gemeente San Sebastián de los Reyes, waar één van de datacenters zal worden gevestigd dat de tweede uitbreidingsfase van hun cloudregio vormt.

Tijdens de vergadering hebben de voorzitter van de Gemeenschap van Madrid en het management van Microsoft ook de versterking van de samenwerking tussen beide entiteiten geëvalueerd om technologisch ondernemerschap in de regio te ondersteunen.

Microsoft beoordeelt andere gemeenschapsontwikkelingsinitiatieven die zullen worden gelanceerd in de steden van de Gemeenschap van Madrid waar hun datacenters zich bevinden, waaronder digitale geletterdheidsactiviteiten, projecten voor circulaire economie en milieuprojecten, onder andere.

Persbericht van Microsoft