KEPServerEX doorbreekt barrières door connectiviteit mogelijk te maken voor meer dan 95% van de industriële apparaten.

Op weg naar digitale transformatie in de industrie, is er één oplossing die uitblinkt in het versnellen van dit proces: KEPServerEX. Deze oplossing biedt connectiviteit met assets van elke fabrikant, ongeacht de leeftijd of het communicatieprotocol dat wordt gebruikt.

Efficiëntie en concurrentievermogen zijn cruciale aspecten in het digitale tijdperk, en het implementeren van apparaten en integreren van platforms en systemen zijn belangrijke stappen om dit te bereiken. Echter, om ervoor te zorgen dat dit hele ecosysteem soepel werkt, is het onmisbaar om interoperabiliteit tussen de verschillende componenten te garanderen.

KEPServerEX is een oplossing ontworpen om connectiviteitsproblemen in industriële omgevingen aan te pakken. Het maakt betrouwbare en veilige connecties mogelijk met assets van elke fabrikant, ongeacht de leeftijd of het communicatieprotocol dat ze gebruiken. Dit betekent dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over compatibiliteit tussen hun apparaten en systemen, omdat KEPServerEX als een brug tussen hen fungeert, waardoor gegevensoverdracht wordt vergemakkelijkt en communicatie soepel verloopt.

Dankzij de brede ondersteuning voor een breed scala aan industriële communicatieprotocollen, biedt KEPServerEX een allesomvattende oplossing voor assetconnectiviteit. Van oudere tot de nieuwste en geavanceerde protocollen, deze oplossing kan ermee omgaan, wat bedrijven de flexibiliteit biedt om apparaten van verschillende fabrikanten zonder beperkingen te gebruiken.

Naast de connectiviteitsmogelijkheden biedt KEPServerEX ook management- en monitoringtools om volledige controle over industriële assets te garanderen. Het maakt het mogelijk om centraal verbonden apparaten te bewaken en te beheren, waardoor setup-, diagnose- en probleemoplossingstaken worden vereenvoudigd. Dit resulteert in een hogere operationele efficiëntie en een vermindering van de downtime, waardoor de productiviteit en winstgevendheid van bedrijven worden verbeterd.

Interoperabiliteit: de sleutel tot het opstijgen

Interoperabiliteit gaat verder dan alleen het mogelijk maken van gegevensuitwisseling tussen apparaten en systemen. Het betekent nu het gebruik van de meest geschikte standaardtechnologieën voor elke situatie. Dit omvat dat de volledige datatraject zo snel mogelijk wordt afgelegd, dat meerdere clients er tegelijkertijd toegang toe hebben, dat de infrastructuur zo veel mogelijk door de klant kan worden gecontroleerd en dat de gegevens worden afgeleverd met een tijdsstempel, onder andere aspecten.

KEPServerEX, de oplossing om niet gevangen te zitten door één fabrikant

Dit is waar universele oplossingen in beeld komen die organisaties flexibiliteit bieden zonder gevangen te zitten door één leverancier. KEPServerEX is software die speciaal is ontworpen om interoperabiliteit tussen apparaten en SCADA-systemen te bieden met behulp van het industriële OPC DA- en UA-protocol.

Volgens David Soler, Solution Manager voor Communicaties en Cybersecurity van Becolve Digital, “is communicatie tussen alle elementen die deel uitmaken van het systeem een ​​basisvoorwaarde om zich op de startpositie te bevinden van de digitale transformatie”. Echter, KEPServerEX beperkt zich niet alleen tot gegevensoverdracht, maar is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel om het succes van communicaties in IIoT-projecten te waarborgen.

Vastzitten aan één enkele fabrikant kan de integratiecapaciteiten beperken en de toegang tot kenmerken of tools die de installatie ten goede kunnen komen, beperken. KEPServerEX biedt een veelzijdige connectiviteitsoplossing die geschikt is voor elke fabrikant.

Hoe kan KEPServerEX industriële communicatie verbeteren?

Het overwegen van langetermijnconnectiviteitsoplossingen is de eerste stap naar een veilige, schaalbare en toekomstbestendige installatie. Organisatorische schaalbaarheid is cruciaal, vooral in multisite-omgevingen.

Flexibiliteit bij het integreren van nieuwe apparatuur en toepassingen is essentieel. KEPServerEX maakt connectiviteit mogelijk met assets van elke fabrikant, ongeacht hun leeftijd of communicatieprotocol. Dit voorkomt de noodzaak om de connectiviteitsstrategie in de toekomst volledig te herschikken.

Met meer dan 150 communicatiecontrollers kan KEPServerEX meer dan 95% van de besturingsapparatuur die wordt gebruikt in industriële installaties, beheren. Alle klassieke plantcommunicaties, zoals PLC’s van elke fabrikant, RTU’s, databases, enz., Kunnen centraal worden beheerd in één software.

KEPServerEX positioneert zich als een integrale oplossing die de mogelijkheid biedt om connectiviteit, integratie en naadloze communicatie tussen assets en systemen te verzekeren, waardoor organisaties een stap voorwaarts kunnen zetten in hun digitale transformatie en ten volle kunnen profiteren van opkomende technologieën.