Microsoft kondigt hybride kwantumcomputing aan.

Microsoft heeft een belangrijke functie toegevoegd aan Azure Quantum door klassieke en kwantumcomputing te integreren.

Kwantumcomputing is de volgende grote revolutie in de informatica en biedt een niet eerder geziene rekenkracht. Hoewel de industrie altijd heeft begrepen dat het hybride model essentieel zou zijn om het potentieel van kwantumcomputing te ontsluiten, was het realiseren hiervan een uitdaging. Microsoft is de eerste die de belofte nakomt met zijn geïntegreerde hybride functie in Azure Quantum.

“Kwantumcomputing is inherent hybride. De sleutel tot het ontgrendelen van impactvolle commerciële toepassingen op grote schaal zal diepe integratie zijn tussen de capaciteiten van klassieke computing, inclusief HPC en AI, met opschaling van kwantumcomputing in de cloud”, schrijft Fabrice Frachon, Principal PM Lead, Azure Quantum.

“Nu kunnen onderzoekers beginnen met het ontwikkelen van hybride kwantumtoepassingen met een mix van klassieke en kwantumcode die samen draaien op een van de huidige kwantummachines, de Quantinuum H-serie en binnenkort QCI, binnen Azure Quantum. Deze mogelijkheid ontgrendelt een nieuwe generatie hybride algoritmen en is een primeur voor de industrie.”

Microsoft maakt het gemakkelijk om te beginnen met experimenteren met hybride kwantumcomputing:

“U kunt hybride kwantumcomputing gratis uitproberen binnen Azure Quantum. Alle gebruikers komen in aanmerking voor $ 500 Azure Quantum-credits: gebruik ze om te verkennen en experimenteren met alle beschikbare Quantinuum QPUs op het platform. U kunt ook tot $ 10.000 aan onderzoekscredits aanvragen binnen Azure Quantum om uw kwantumonderzoek en -innovatie te bevorderen. Om te beginnen, maakt u simpelweg een Azure-account aan (bekijk gratis Azure-accounts voor studenten), maakt u een Azure Quantum-werkruimte aan in het Azure-portal en begint u uw kwantumreis met Azure Quantum.”

Meer informatie op Microsoft.