Nabijgelegen datacenters: Stackscale en Grupo Aire breiden hun aanwezigheid in Europa uit

Stackscale, marktleider op het gebied van infrastructuur, private cloud en bare-metal, heeft een uitbreiding van zijn beschikbare datacenters in Europa aangekondigd dankzij de samenwerking met Grupo Aire, marktleider op het gebied van communicatie, datacenters en housing-diensten. Met deze uitbreiding bevestigt Stackscale zijn toewijding aan kwaliteit, veiligheid, efficiëntie, redundantie en connectiviteit van zijn datacenters.

Nabijheidsdatacenters zijn strategisch gelegen infrastructuren in belangrijke geografische gebieden om de dienstverlening te optimaliseren en de latentie te verminderen. De samenwerking tussen Stackscale en Grupo Aire heeft het mogelijk gemaakt om hun aanwezigheid in Spanje, Nederland en Portugal uit te breiden, met een breed scala aan datacenters in Madrid, Amsterdam, Alicante, Lissabon, Málaga, Toledo, Valencia en Zaragoza.

Deze datacenters voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, redundantie en connectiviteit. Ze zijn gecertificeerd volgens internationale normen zoals ISO27001 en ISO22301, waardoor de bescherming en bedrijfscontinuïteit van hun klanten wordt gegarandeerd.

Op het gebied van veiligheid beschikken de datacenters van Stackscale en Grupo Aire over maatregelen zoals 24/7 monitoring, beveiligingspersoneel ter plaatse, biometrische toegangscontrole, branddetectiesystemen en temperatuur- en vochtigheidscontrole. Bovendien hebben ze extra bescherming in de vorm van een kooi van Faraday.

Efficiëntie is een andere sleutelfactor in de strategie van Stackscale en Grupo Aire. De datacenters implementeren innovatieve oplossingen om hun PUE voortdurend te verbeteren en hun milieu-impact te verminderen. Enkele van deze oplossingen omvatten isolatie in IT-ruimtes, free cooling-systemen en het gebruik van hernieuwbare energie.

Redundantie en connectiviteit zijn cruciale aspecten om bedrijfscontinuïteit en optimale prestaties van de diensten te garanderen. De datacenters van Stackscale en Grupo Aire bieden online UPS-systemen ondersteund door dieselgeneratoren, dubbele elektrische aansluiting en redundante koeling. Bovendien hebben ze een multi-100 G CORE-netwerk en een redundante interconnectie tussen datacenters (Layer 2/Layer 3).

Met deze uitbreiding en strategische alliantie blijven Stackscale en Grupo Aire hun leiderschap in de Europese markt voor datacenters en housing-diensten bevorderen, en bieden ze hun klanten hoogwaardige en veilige oplossingen op strategische locaties binnen de Europese Unie.