nCino en Deloitte Spanje kondigen een strategische alliantie aan om de waarde van Cloud Banking aan een groter aantal financiële instellingen aan te bieden.

Het cloud banking-oplossingen bedrijf en digitale transformatie pionier voor de wereldwijde financiële dienstensector, nCino, Inc., heeft vandaag een strategische samenwerking aangekondigd met Deloitte Spain, waarmee de samenwerking tussen beide organisaties nog verder wordt versterkt. Deloitte is het grootste netwerk van professionele diensten wereldwijd, met aanwezigheid in meer dan 150 landen en jurisdicties, en beschikt over een nCino Center of Excellence dat bestaat uit meer dan 250 functionele en technische experts die gecertificeerd zijn in het nCino-platform. Deloitte heeft succesvolle nCino-oplossingen geïmplementeerd bij meer dan 15 financiële instellingen in vier landen, variërend van activa van $ 750 miljoen tot $ 600 miljard.

Een studie uitgevoerd door Deloitte heeft aangetoond dat de Spaanse banksector te maken heeft gehad met twee atypische en relevante economische crises, wat heeft geleid tot een grote inspanning op het gebied van management, maar ook tot belangrijke transformatie in de sector heeft geleid. In deze situatie investeren financiële instellingen in de digitalisering en automatisering van sleutelprocessen om kosten te verlagen en sneller op klanten te kunnen reageren. Er bestaat momenteel een grote kans om de formalisering van leningen voor zowel bedrijven als particulieren te verbeteren. Dit proces is over het algemeen grotendeels handmatig en vereist hoge responstijden, wat leidt tot aanzienlijk verlies van operaties en hoge operationele kosten.

In dit opzicht omvat de strategische alliantie de samenwerking van digitale, technologische en domeinexperts van beide organisaties om de toegankelijkheid van innovatieve oplossingen voor Spaanse financiële instellingen te vereenvoudigen. Deze gezamenlijke inspanningen zullen financiële instellingen helpen hun processen te optimaliseren dankzij een krachtig cloudgebaseerd platform, waardoor hun efficiëntie wordt verbeterd en hun toewijding aan klanten en medewerkers wordt versterkt.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Deloitte Spain uit te breiden. Hun ervaring in het succesvol aansturen van transformaties is in lijn met de missie van nCino om de financiële dienstensector te transformeren en naarmate onze aanwezigheid in Spanje groeit, is dit een belangrijke stap in onze evolutie,” aldus Shannon van Dulken, directeur Global Channels van nCino in de regio EMEA. “Als wereldwijde strategische partner van nCino stelt de brede expertise van Deloitte in ons aanbod van professionele diensten meer Spaanse financiële instellingen in staat om operationele efficiëntie en kostenbeheersing prioriteit te geven, innovatie af te stemmen op automatisering en tastbare resultaten te behalen.”

José María Villar, partner Consulting bij Deloitte Spain, voegde toe: “Deloitte is er trots op te werken met de beste technologieën die voortdurende en onderscheidende waarde bieden aan onze klanten. Als cloud banking-oplossing heeft nCino bewezen ervaring te hebben met digitale transformatieoperaties bij financiële instellingen wereldwijd. Bij Deloitte Spain zijn we in een unieke positie om onze kracht en ervaring in de sector te combineren met de wereldwijde capaciteiten van nCino en Deloitte, om toonaangevende innovatie te bieden voor lokale financiële dienstverleners.”

Als veilige cloudgebaseerde oplossing biedt nCino bankmedewerkers en executives een uniek inzicht in entiteiten via een end-to-end platform dat verschillende bedrijfsonderdelen omvat en CRM-processen combineert, klant onboarding, account opening, lenings formalisering, workflow, kredietanalyse, bedrijfscontentbeheer en direct rapportage capaciteiten. nCino integreert met de centrale en transactionele systemen van de bank en vervangt tegelijkertijd specifieke oplossingen en handmatige processen.