Nozomi Networks biedt de eerste AI-gebaseerde cyberbeveiligings-analyse- en respons-motor voor kritieke infrastructuren aan.

Nozomi Networks Inc., het toonaangevende bedrijf op het gebied van OT- en IoT-beveiliging, heeft vandaag Vantage IQ™ gelanceerd, een innovatieve respons- en analyse-engine gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Dit is het eerste systeem in zijn soort in de branche dat effectief kan omgaan met beveiligingslekken en resourcebeperkingen in kritieke operationele infrastructuren. Vantage IQ, aangeboden als een add-on voor Vantage, het op SaaS gebaseerde beveiligingsbeheerplatform van Nozomi Networks, gebruikt kunstmatige intelligentie en machine learning om security teams in staat te stellen hun productiviteit te verhogen. Dit wordt bereikt door tijdrovende taken zoals het beoordelen, correleren en prioriteren van netwerk-, apparaat- en waarschuwingsgegevens te automatiseren. Teams die Vantage IQ gebruiken, krijgen meer snelheid en nauwkeurigheid, evenals diepgaande cybersecurity-analyse die verder gaat dan wat menselijke analyse alleen kan bieden. Deze geavanceerde samenwerking tussen mens en machine versterkt de cybersecurity en veerkracht van kritieke infrastructuurbedrijven, terwijl het security managers helpt de efficiëntie van hun workload te verhogen.

Vantage IQ verhoogt de lat voor beveiligingsanalyse en -automatisering, door gebruikers de mogelijkheid te bieden om:

– Onmiddellijk te begrijpen wat er gebeurt in het IT-netwerk en OT- en IoT-apparaten.

– Op massale schaal snel en gemakkelijk informatie te extraheren en netwerktaken en dataverzamelingsbronnen te prioriteren.

– Respons tijden te verbeteren met diepgaande inzichten, correlatie en praktische intelligentie.

Volgens Gartner: “De complexiteit van beveiliging dwingt professionals om te beslissen waar ze hun inspanningen moeten concentreren. Het volume van bedreigingen en de verstoring die ze veroorzaken zal het belang van security-oplossingen die hen helpen de meest kritieke risico’s en blootstellingen te identificeren en prioriteren, vergroten.”

“Kunstmatige intelligentie zit altijd in ons DNA”, zegt Nozomi Network’s oprichter en CPO Andrea Carcano. “Terwijl Chat GPT de verbeelding van de wereld heeft losgemaakt over de potentiële toepassingen van AI, is dit slechts één voorbeeld van opkomende toepassingen van geavanceerde neurale netwerktechnologieën. In het geval van beveiliging van kritieke infrastructuren is Vantage IQ een keerpunt, waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om fundamenteel te veranderen hoe security professionals operationele risico’s begrijpen en erop reageren. Wij geloven dat dit de manier is waarop cybersecurity-gegevens in de toekomst zullen worden geraadpleegd, geanalyseerd en erop zal worden gereageerd.”

Belangrijkste kenmerken van Vantage IQ zijn:

– Inzichten gebaseerd op AI: Gebruikers hebben toegang tot het Insight-dashboard van Vantage IQ waar waarschuwingen gecorreleerd, geprioriteerd en ondersteund worden met informatie over de oorzaak-gevolg voor efficiëntere correctie en minder beveiligingslekken. De deep neural networks van Vantage IQ identificeren activiteitspatronen in netwerkgegevens. De gegevens worden gecorreleerd om de forensische analyse, afstemming en verbetering van de beveiliging te stroomlijnen.

– AI-gebaseerde analyse en zoekopdrachten: Gebruikers kunnen een dieper inzicht krijgen in hun omgeving door gebruik te maken van natuurlijke taalzoekopdrachten die antwoord geven op veelvoorkomende vragen over kwetsbaarheden, netwerkactiva en andere omgevingsdetails.

– Geavanceerde predictieve monitoring: Gebruikers kunnen de operationele veerkracht versterken en systeemstoringen voorkomen met vroege waarschuwingen voor systemen die afwijken van de norm. De Time Series-functie in Vantage IQ vergroot het vermogen om wijzigingen in het netwerk te signaleren door te waarschuwen voor ongebruikelijke veranderingen in de bandbreedte van de activiteit die door de sensoren die deze netwerken monitoren gaat. In de toekomst zal Vantage IQ ook waarschuwta bij procesvariabelen die grote niveaus van predictief toezicht en onderhoud mogelijk maken.

Vantage IQ is een optionele add-on voor het Saas-platform Vantage van Nozomi Network. Het zal in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn via Nozomi Networks en haar uitgebreide wereldwijde netwerk van distributiepartners.