Pure Storage biedt de grootste verbeteringen op het gebied van prestaties, efficiëntie en veiligheid met de nieuwste generatie FlashArray//X en FlashArray//C.

Tijdens Pure//Accelerate 2023 kondigde het bedrijf de lancering aan van de volgende generatie R4-modellen van FlashArray//X™ en FlashArray//C™. Deze nieuwe modellen bieden wereldwijde bedrijven de datagewendheid, prestaties, beveiliging en kostenbesparingen die ze nodig hebben om hun bedrijfsvoering soepel en kosteneffectief te schalen.

Belang voor de sector

In het huidige technologische landschap, waarin datagroei, vooruitgang in applicaties en de vraag naar meer adaptiviteit overheersend zijn, staan organisaties onder toenemende druk om meer te doen met minder middelen. Het is noodzakelijk om deze situatie aan te pakken met oplossingen voor opslag die wendbaar, efficiënt en schaalbaar zijn.

Maar veel bedrijven worden geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van gefragmenteerde en geïsoleerde opslagoplossingen, beperkte technologiebudgetten en inflexibele handmatige operaties. Dit resulteert in toenemende operationele kosten (OPEX), terwijl de snelle groei van gegevens ervoor zorgt dat bestaande opslagplatforms snel hun capaciteits- en beheergrenzen bereiken.

In deze context worden de nieuwe generaties FlashArray//X en FlashArray//C gepresenteerd als innovatieve oplossingen om te voldoen aan de behoeften van wendbare opslag in de industrie. Deze platforms onderscheiden zich door hun leiderschap op de markt voor all-flash opslag, waarbij geavanceerde hardware wordt gecombineerd met een unified operating environment-architectuur genaamd Purity. Deze unieke integratie biedt organisaties een uitgebreide en consistente oplossing voor efficiënt opslagbeheer en -schaalbaarheid.

Belangrijkste kenmerken

Met een enorme sprong voorwaarts in prestaties en schaalvergroting blijft FlashArray™ toonaangevend in de opslagindustrie, waardoor bedrijfskritische toepassingen en workloads worden aangedreven, terwijl de algehele beheerskosten met maximaal 74% worden verlaagd ten opzichte van verouderde opslag. Abonnees van Pure Storage Evergreen//Forever™ kunnen profiteren van enorme verbeteringen in prestaties en efficiëntie zonder extra kosten en volledig non-disruptief.

De nieuwste FlashArray//X- en FlashArray//C-modellen bieden significante verbeteringen ten opzichte van eerdere generaties. Klanten krijgen:

Tot 40% meer prestaties

De nieuwste R4-modellen stimuleren de prestaties met maar liefst 40%, de geheugensnelheden met meer dan 80% om workloads beter te ondersteunen, en de online compressie met 30% om de opslagcapaciteit verder uit te breiden. Gebaseerd op PCIe Gen4-technologie en gebruikmakend van de nieuwste Intel Xeon™-chipset en DDR5 DRAM, bieden FlashArray//X en FlashArray//C R4 klanten meer kracht om meer workloads te ondersteunen, met tot 74% kostenbesparing in eigendomskosten.

Meer opties voor bedrijfskritische workloads

Met de uitbreiding van de FlashArray//C-lijn met FlashArray//C90 biedt Pure Storage klanten meer opties voor hun workloads en kritieke gegevens die geen latency van minder dan 2 ms vereisen, waardoor het een perfect platform is voor operationele databases, workload consolidatie, business continuity en disaster recovery, en file workloads, inclusief VMware, PAC-systemen en file stores.

Grootste flash drives in de industrie

FlashArray//C zal de aankomende release bevatten van 75TB QLC DirectFlash Module with built-in NVRAM (DFMDs), terwijl FlashArray//X DFMDs van 36TB zal bevatten. Deze DFMDs bieden 1,5 PB per 3RU, wat een verbetering van 106% in rackdensity per unit betekent. DFMDs, voor het eerst geïntroduceerd met FlashArray//XL™, verminderen de behoefte aan rackruimte en maken verdere schaalbaarheid mogelijk met verbeterde capaciteit en prestaties van NVRAM. DirectFlash biedt 20 keer betrouwbaarheid en 4 keer betere energie-efficiëntie in vergelijking met concurrerende all-flash arrays.

Voortdurende innovatie zonder extra kosten of verstoringen

Pure Storage-klanten kunnen profiteren van R4-upgrades zonder extra kosten via naadloze, non-disruptieve updates dankzij het gepatenteerde Evergreen®-architectuur en de abonnementsaanbieding. Evergreen//Flex™ biedt exclusief de mogelijkheid om hardwarecomponenten en controllers te hergebruiken in de hele familie. Pure Storage was het eerste bedrijf dat het concept van non-disruptieve upgrades introduceerde via een abonnement op continue innovatie en heeft sindsdien meer dan 30.000 actieve opslagarrays geüpgraded.

Verbeterde databescherming

SafeMode Auto-on van FlashArray is uitgebreid naar nieuwe volumes in bestaande arrays en omvat standaard planning van snapshots en bescherming van snapshots tot 30 dagen. Dit biedt klanten maximale bescherming voor al hun gegevens zonder extra inspanning, terwijl het nog steeds de vereiste granulaire controles biedt.