Pure Storage breidt de Pure//E-familie uit.

Het bedrijf Pure Storage heeft de uitbreiding aangekondigd van hun Pure//E productfamilie, een nieuwe reeks producten die gericht zijn op de vervanging van de schijf met de nieuwe FlashArray/E.

Pure Storage houdt zijn belofte om klanten te bevrijden van de beperkingen van opslag op schijf met de lancering van FlashArray//E. Deze oplossing breidt de beschikbare opties uit om de datagroei tot 1 PB aan te pakken, zonder dat er offline bestanden nodig zijn of dat dure uitbreidingen van schijfsystemen nodig zijn. Begin dit jaar introduceerde Pure Storage al FlashBlade//E, een schaalbaar horizontaal opslagmedium ontworpen om uniforme workloads van bestanden en objecten te ondersteunen. Nu, met de lancering van FlashArray//E, breidt de Pure//E familie uit om ondersteuning te bieden voor uniforme blok- en bestandsopslag, met een verticaal schaalbare capaciteit tot 4 PB.

FlashArray//E biedt klanten aanzienlijke voordelen, zoals 80% minder energieverbruik en ruimtegebruik, 60% lagere operationele kosten en 85% minder elektronisch afval in vergelijking met schijfgebaseerde oplossingen. Met een aantrekkelijke prijs en dezelfde voordelen op het gebied van prestaties en energiebesparing als FlashBlade//E, heeft de Pure//E familie een geschikt model voor elk bedrijf, ongeacht het gebruikte protocol.

Belang voor de sector

Data blijven in een verbazingwekkend tempo groeien. Dit is onhoudbaar voor workloads met grote capaciteit en een belangrijke rol speelt bij het gebruik van traditionele, schijfgebaseerde opslagoplossingen die niet klaar zijn om aan de groeiende vraag te voldoen en tegelijkertijd concurrerende koststructuren te behouden, het ruimtegebruik van datacenters te verminderen en inefficiënt energieverbruik te verminderen.

Om de beperkingen en kosten veroorzaakt door de groei van schijven aan te pakken, hebben bedrijven korte termijn oplossingen gevonden, zoals het opslaan van gegevens offline in systemen die dagen nodig hebben om ze terug te halen; maar deze tijdelijke oplossingen vertragen aanzienlijk de bedrijfsvoering.

FlashArray//E biedt een kosteneffectieve en toonaangevende oplossing voor schijven die effectief omgaat met de wereldwijde groei van ongestructureerde gegevens zonder concessies te doen aan de prestaties.

Belangrijkste kenmerken

FlashArray//E stelt klanten eindelijk in staat om afscheid te nemen van de laatste harde schijfeenheden in hun datacenters, omdat het de eenvoud en efficiëntie van flash biedt voor alle bestands- en blokgegevensopslag. De voordelen zijn onder meer:

  • Economische voordelen van schijven op elke schaal: met FlashArray//E breidt de Pure//E familie de ondersteunde capaciteit uit tot 1 PB (voorheen 4 PB). Met een continue aanbieding van minder dan $0,20 per GB, inclusief drie jaar ondersteuning, biedt Pure//E een altijd beschikbaar datapakhuis dat is ontworpen om de exponentiële groei van gegevens aan te pakken met toonaangevende energie-efficiëntie (het verbruikt 5 keer minder energie dan harde schijfeenheden).
  • Keuze uit aankoopmodellen: naast traditionele aankoop kunnen klanten FlashArray//E en FlashBlade//E implementeren via een nieuw niveau van Evergreen//One™ abonnementsservice genaamd //UDR. Evergreen//One is een op SLA-gebaseerde opslag-as-a-service aanbieding die betaling per gebruik en een cloud-ervaring biedt met controle over lokale implementaties. Evergreen//Flex biedt klanten de mogelijkheid om eigenaar te zijn van hun opslagarrays en tegelijkertijd te profiteren van op consumptie gebaseerde economieën op basis van activagebruik.
  • Grootste flashdrives in de sector: FlashArray//E zal de aankomende lancering bevatten van de 75 TB DirectFlash QLC-modules, de grootste in de branche, met ingebouwd non-volatile RAM (DFMD). Daarnaast streeft Pure Storage naar DirectFlash® modules van 300 TB in 2026. Klanten zullen ongeëvenaarde besparingen ervaren op het gebied van energieverbruik en ruimtegebruik, een betrouwbaarheid die 20 keer groter is dan DirectFlash en een energie-efficiëntie die meer dan 4 keer zo hoog is als bij volledig flashopslagkasten van de concurrentie.
  • Voortdurende innovatie zonder extra kosten of verstoringen: dankzij de architectuur en Evergreen® subscriptie van Pure Storage hebben klanten voortdurend toegang tot nieuwe datadiensten van FlashArray, zonder extra kosten en op maandelijkse basis. Het voortdurend verbeterende functiepakket van Pure Storage zorgt ervoor dat klanten blijven profiteren van meer waarde en capaciteit, zonder verstoringen.