Pure Storage opent een nieuw tijdperk voor de opslag van niet-gestructureerde gegevens met FlashBlade//E.

Het bedrijf Pure Storage heeft zojuist FlashBlade//E aangekondigd. Dit is een horizontaal schaalbare repository voor ongestructureerde gegevens die is ontworpen om de exponentiële groei van gegevens aan te pakken en een toonaangevende energie-efficiëntie te bieden.

Belangrijkste kenmerken

FlashBlade//E biedt een betere manier om de groei van ongestructureerde gegevens op een efficiënte, betrouwbare en duurzame manier te beheren, met een uitstekende gebruikerservaring en winstgevendheid, waardoor klanten de laatste restjes van de schijven in hun datacenters kunnen verwijderen.

  • Grootschalige kosteneffectiviteit: FlashBlade//E wordt aangeboden tegen minder dan $ 0,20 per GB, inclusief drie jaar onderhoud. Het platform begint met 4PB en schaalt van daaruit met betrouwbare prestaties.
  • Toonaangevende energie-efficiëntie: FlashBlade//E verbruikt tot 5 keer minder energie dan de schijfgebaseerde systemen die het vervangt. Hoe groter het systeem, hoe efficiënter het is, wat organisaties helpt hun steeds belangrijkere duurzaamheidsdoelen te bereiken.
  • Eenvoud, betrouwbaarheid en niet-disruptieve toekomst: FlashBlade//E is ontwikkeld om flexibiliteit en on-demand groei te bieden, met 10-20 keer meer betrouwbaarheid dan schijfgebaseerde systemen en om zonder verstoringen of grootschalige upgrades te evolueren. FlashBlade//E blijft, net als de cloud, eenvoudig te beheren op elke schaal met flexibiliteit en voorspelbare prestaties.

FlashBlade//E is vanaf eind april 2023 algemeen beschikbaar. Naast de traditionele aankoopoptie kunnen klanten FlashBlade//E implementeren via een nieuw niveau van de Pure Evergreen//One Storage as-a-Service (STaaS) abonnementsservice, wat een pay-as-you-go economie en een cloudgebaseerde ervaring met on-premise implementatie controle biedt.

Belang voor de sector

In wereldwijde organisaties wordt verwacht dat de capaciteit van ongestructureerde gegevens tegen 2030 met een factor 10 zal toenemen. Voor grote, prijsgevoelige workloads die momenteel schijfopslaggebaseerde oplossingen gebruiken, is deze groei onhoudbaar.

Schijfgebaseerde systemen zijn een last voor veel IT-teams en -budgetten, omdat ze moeilijk te beheren zijn, enorme hoeveelheden energie verbruiken, veel ruimte innemen en componenten te vaak falen, waardoor storingen optreden en waardevolle gegevens in gevaar komen. Uiteindelijk verminderen ze de capaciteit om zakelijke waarde uit gegevens te halen. Aan de andere kant waren moderne bestands- en objectopslagoplossingen in de grote ongestructureerde gegevensrepositories waar kosten een belangrijke factor zijn tot nu toe geen levensvatbare optie.

De visie van een executive

“Met FlashBlade//E realiseren we de oorspronkelijke visie van onze oprichter om een volledig flash datacenter te creëren. We zijn er trots op klanten de belangrijkste voordelen te bieden die Pure heeft te bieden, tegen een totale eigendomskosten die lager zijn dan die van schijven, voor de workloads waarin flash eerder te duur was.” – Amy Fowler, Vice President en General Manager voor FlashBlade bij Pure Storage.

“Naarmate de groei van ongestructureerde gegevens bij onze klanten blijft versnellen, is er vraag naar meer duurzame en schaalbare opslagoplossingen voor dagelijkse workloads. We zijn verheugd om in deze behoefte te voorzien met FlashBlade // E, dat de eenvoud en energiebesparing biedt die Pure bekend staan tegen een lagere aanschafprijs dan schijfgebaseerde oplossingen.” – Brian Bartell, Global Vice President of Primary Storage, WWT.