Red Hat introduce Red Hat Developer Hub om de productiviteit van ontwikkelaars te bevorderen

Red Hat, Inc heeft Red Hat Developer Hub aangekondigd, een open en uitgebreid portaal gericht op bedrijven en ontworpen om het ontwikkelingsproces te stroomlijnen door middel van een framework met ondersteuning en feedback. Gebaseerd op het opensourceproject Backstage, zorgt het platform van Red Hat Developer Hub voor de benodigde en samengestelde tools en bronnen die ontwikkelaars nodig hebben om hoogwaardige applicaties te creëren, waarbij bestaande vaardigheden worden gemaximaliseerd en de snelheid wordt versneld terwijl de frictie en cognitieve belasting worden verminderd.

Interne ontwikkelingsplatforms zijn essentieel geworden voor het aanpakken van de uitdagingen waarmee DevOps-teams vaak worden geconfronteerd. Deze platforms vergroten de productiviteit van ontwikkelaars door het verminderen van de benodigde tools en middelen voor het afleveren van productiecode. Volgens IDC, een toonaangevend bedrijf in sectoranalyse, zal naar verwachting 60% van de organisaties die DevOps willen schalen, interne ontwikkelingsplatforms adopteren die infrastructuur, implementatiepijplijnen en andere interne diensten leveren om self-service voor ontwikkelaars te vergemakkelijken tegen 2025.

Ondanks de duidelijke behoefte aan deze platforms, blijft het een complexe uitdaging om een intern portaal voor ontwikkelaars te creëren en te onderhouden. Dit geldt vooral in de context van moderne bedrijven, waar verschillende tools, constant veranderende beveiligingseisen en branchespecifieke nalevingsvereisten voor verschillende regio’s en sectoren bestaan. Met als doel dit probleem aan te pakken, wordt Red Hat Developer Hub gepresenteerd als de eerste zelfstandige oplossing van enterprise-niveau gebaseerd op Backstage. Dit platform heeft als doel om verbeterde ervaringen te bieden aan ontwikkelaars in alle omgevingen, inclusief Kubernetes en containerapplicatieplatforms zoals Red Hat OpenShift.

Red Hat Developer Hub richt zich op het vereenvoudigen van het ontwikkelingsproces door ontwikkelaars toegang te bieden tot een breed scala aan tools en interne diensten op één centrale plaats. Door gebruik te maken van bewezen technologie ondersteund door Red Hat, stelt dit platform ontwikkelaars in staat om optimaal gebruik te maken van hun werkomgeving en de aflevering van applicaties te versnellen. Daarnaast kan Red Hat Developer Hub worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke organisatie, waardoor aanpassing en configuratie mogelijk zijn in overeenstemming met beveiligings- en nalevingsvereisten.

Red Hat Developer Hub heeft als doel om de inherente uitdagingen van de levering en het onderhoud van ontwikkelaarsportalen te verminderen door:

• Een enkel dashboard te bieden om alle beschikbare tools en middelen voor ontwikkelaars te bekijken om de productiviteit te vergroten;

• Self-service mogelijkheden, samen met waarborgen, voor het ontwikkelen van cloud-native-applicaties die voldoen aan de beste praktijken van de hele onderneming; en

• Adequate beveiliging en governance voor alle ontwikkelaars in het bedrijf.

Red Hat Developer Hub helpt ook om keuzeverlamming te verminderen door een ervaring te bieden die een duidelijke en directe set van goedgekeurde en gevormde tools, talen en andere bronnen voor ontwikkelaars biedt in een zelfbediend en ondersteund portaal. Deze ervaring helpt de snelheid van applicaties en codekwaliteit verder te maximaliseren zonder in te boeten aan innovatie.

Verder bevat Red Hat Developer Hub een set vooraf gedefinieerde, voorgeconstrueerde en ondersteunde templates om het ontwikkelingsproces van applicaties te versnellen. Deze Golden Path-templates vereenvoudigen het proces om applicaties sneller en veiliger te implementeren zonder cruciale stappen in de workflow over te slaan.

Red Hat heeft ook Red Hat Plug-ins voor Backstage ontwikkeld, een pakket van zes plug-ins die verschillende Backstage-sleutelsystemen integreren om de functionaliteit van het project uit te breiden. De plug-ins kunnen worden gebruikt op alle Backstage-installaties en bieden nog meer flexibiliteit aan ontwikkelaars tussen platforms en distributies van Kubernetes, waaronder Topology of Applications voor Kubernetes, Multi-Cluster View met Open Cluster Manager, Container Image Registry voor Quay, Pipelines met Tekton, Authenticatie en Autorisatie met Keycloak, en GitOps met Argo CD. Red Hat is van plan om Red Hat Developer Hub platform verder te verbeteren met aanvullende plug-ins om een breder scala aan tools en systemen te ondersteunen in toekomstige releases.