Red Hat presenteert Red Hat Service Interconnect.

Red Hat, Inc, wereldleider in open source-oplossingen, heeft Red Hat Service Interconnect geïntroduceerd, een oplossing die de connectiviteit en beveiliging van applicaties vereenvoudigt in multiplatform, cluster- en cloudomgevingen. Gebaseerd op het open source-project Skupper.io, maakt Red Hat Service Interconnect het voor ontwikkelaars mogelijk betrouwbare verbindingen te creëren tussen services, applicaties en workloads in verschillende omgevingen zonder complexe netwerkconfiguraties of hoge beveiligingsprivileges te hoeven verlenen.

Een rapport van IDC schat dat tegen 2025 75% van de organisaties liever werkt met technologiepartners die een consistente implementatie-ervaring van applicaties kunnen bieden via de cloud, edge en toegewijde omgevingen. Applicatiearchitecturen evolueren om gebruik te maken van de voordelen van open hybride cloud, wat de behoefte aan wendbare en compatibele connectiviteit op applicatieniveau doet toenemen. Gedistribueerde workloads zoals artificial intelligence- en machine learning-applicaties kunnen lokale, edge- en cloudomgevingen omvatten, terwijl bedrijfsapplicaties steeds meer verbinding moeten maken met services en data over meerdere clouds en infrastructuur-omgevingen. De complexiteit van het coördineren van netwerkveranderingen die nodig zijn om betrouwbare connectiviteit te bieden voor elke applicatie, bemoeilijken echter de productiviteit van ontwikkelaars en de snelheid van innovatie.

Met Red Hat Service Interconnect kunnen organisaties deze uitdagingen overwinnen door een oplossing te bieden die de configuratie en het beheer van applicatieconnectiviteit vereenvoudigt. Ontwikkelaars kunnen veilige en betrouwbare verbindingen maken tussen services en applicaties, ongeacht hun locatie of platform. Dit wordt bereikt door middel van een abstractielaag waarmee ontwikkelaars communicatiebeleid kunnen definiëren en vertrouwensrelaties kunnen vaststellen zonder complexe wijzigingen aan de onderliggende infrastructuur.

Bovendien is Red Hat Service Interconnect gebaseerd op open source-technologieën en wordt het ondersteund door de Red Hat ontwikkelaarsgemeenschap, wat continuïteit en voortdurende innovatie garandeert. Ontwikkelaars kunnen profiteren van de mogelijkheden van Skupper.io om veilige overlaynetwerken te creëren en eenvoudig communicatie tussen applicaties tot stand te brengen. Dit maakt meer flexibiliteit en wendbaarheid mogelijk in de ontwikkeling van gedistribueerde applicaties, terwijl de veiligheid en betrouwbaarheid van de verbindingen gegarandeerd blijven.

Red Hat Service Interconnect helpt de communicatie-uitdagingen over platformen en multi-cloud op te lossen door ontwikkelaars in staat te stellen betrouwbare connectiviteit en veerkracht toe te voegen aan applicaties die op elk Kubernetes-cluster, virtual machine of bare-metal host worden uitgevoerd. Deze verbindingen kunnen zich uitstrekken over elke infrastructuuromgeving, van on-premises datacenters tot de edge en openbare cloud. Hierdoor kunnen ontwikkelteams applicaties sneller verbinden zonder dat er hoge beveiligingsprivileges of geavanceerde kennis van netwerken vereist zijn, wat de ontwikkelingssnelheid van de applicaties verhoogt en tegelijkertijd voldaan wordt aan de beveiligingseisen.

Klanten die bestaande applicaties willen moderniseren naar native cloud architecturen of hun applicaties willen migreren tussen infrastructuurplatforms of cloudproviders, kunnen Red Hat Service Interconnect gebruiken als onderdeel van hun hybride en multi-cloudstrategieën. Red Hat Service Interconnect vermindert de downtijd van applicaties door het mogelijk te maken dat de connecties van applicaties naadloos migreren tussen bron- en doelplatforms, waardoor gecentraliseerd compliance- en risicobeheer mogelijk is en operationele efficiënties ontstaan voor applicatie- en netwerkteams.

Klanten zoals de Australia and New Zealand Banking Group (ANZ Bank) hebben nu reeds profijt met het gebruik van Red Hat Service Interconnect om de modernisering van bestaande applicaties naar native cloud architecturen te versnellen en veiliger connecties te maken tussen omgevingen, waardoor ontwikkelaarsteams applicaties gemakkelijker kunnen overzetten wanneer deze klaar zijn, zonder dat hoge beveiligingsprivileges of netwerkafhankelijkheden nodig zijn. Het resultaat was een geoptimaliseerde migratie naar de nieuwste versie van OpenShift en een verbeterde ervaring voor ontwikkelaars, met minimale verstoring voor de klanten.

Exit mobile version