S2 Grupo factureerde in 2022 32,7 miljoen euro.

Het bedrijf gespecialiseerd in cybersecurity en beheer van kritieke systemen S2 Grupo sloot het jaar 2022 af met een omzet van 32,7 miljoen euro, wat een groei betekende van 30,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf heeft 2,2 miljoen euro geïnvesteerd in R&D-projecten met als doel dat Europa digitale soevereiniteit bereikt met eigen technologie.

Volgens een verklaring van het bedrijf is de verwachting dat de investering in R&D in 2023 zal stijgen tot 2,4 miljoen euro. S2 Grupo neemt deel aan projecten die zijn gericht op industriële cybersecurity, bescherming tegen geavanceerde aanvallen, bescherming van IoT-apparaten, bescherming van kritieke infrastructuur, kunstmatige intelligentie, detectie van anomalieën of gebruikersveiligheid, met als duidelijk doel: het bereiken van Europese digitale soevereiniteit.

S2 Grupo, dat beweert een internationale referentie te zijn op het gebied van cybersecurity, werkt momenteel voor toonaangevende bedrijven in de sectoren Distributie, Energie, Bank en Verzekeringen, Gezondheidszorg, Industrie en overheidsinstanties.

Bovendien is de aanwezigheid van het bedrijf in Europa versterkt door zijn rol als een van de oprichtende leden van ECSO (European Cybersecurity Association) en door deel uit te maken van de PartnershipBoard van deze vereniging, het orgaan dat belast is met samenwerking met de Europese Commissie voor de definitie van het R&D-beleid op het gebied van cybersecurity voor de komende jaren.

S2 Grupo heeft al faciliteiten in Barcelona, Bogotá, Brindisi, Brussel, Lissabon, Madrid, Mexico-stad, Rotterdam, San Sebastián, Santiago de Chile, Sevilla en Valencia.

Volgens het bedrijf is een van zijn belangrijkste doelstellingen voor 2023 het vergroten van de aanwezigheid van cybersecurity in industrie 4.0, voornamelijk op het gebied van OT. Dit is de integratie van cybersecurity in de controle systemen van de industrie en andere sectoren.

“De groei van S2 Grupo in de afgelopen jaren is onder meer het gevolg van de huidige situatie waarin we hebben gezien hoe het aantal cyberaanvallen en hun sophisticatedheid zijn toegenomen sinds de pandemie. Bovendien is het een moment waarop entiteiten van alle soorten en maten, van grote bedrijven tot kleine en middelgrote ondernemingen, alsmede publieke en private organisaties, zich ervan bewust zijn dat cybersecurity essentieel is voor de ontwikkeling van hun bedrijfsprocessen en de bescherming daarvan”, aldus Jose Rosell, partner-directeur van S2 Grupo.

“Een van de belangrijkste behoeften in deze sector is momenteel om digitale soevereiniteit te bereiken. Om vooruitgang te boeken in cybersecurity en de risico’s van cyber spionage, cyber oorlog en cybercriminaliteit te minimaliseren, moeten we stoppen met technologisch afhankelijk te zijn van andere landen. Daarom zet S2 Grupo in op investeringen in R&D en de ontwikkeling van eigen technologie, als enige weg om oplossingen te creëren die Europa technologisch onafhankelijk maken op het gebied van cybersecurity”, aldus Miguel A. Juan, partner-directeur van S2 Grupo.

De S2 Grupo-medewerkers groeien met 19%

Het bedrijf, dat blijft uitbreiden in Europa en Latijns-Amerika, heeft een stabiel personeelsbestand van 544 werknemers, wat een stijging van 19% betekent in 2022 ten opzichte van het voorgaande jaar.

Op dit gebied nam het bedrijf vorig jaar het initiatief om de eerste afdeling Talent Management op te zetten om de professionele ontwikkeling van zijn werknemers te stimuleren, evenals hun unieke potentieel en talenten. Het doel van S2 Grupo is om een bedrijf te zijn waarin elke persoon zijn of haar waarde kan bijdragen zonder beperkingen of voorwaarden. Een van zijn belangrijkste waarden is het bevorderen van gelijke kansen en in deze lijn wordt al jaren hard gewerkt om de aanwezigheid van vrouwen in alle gebieden van S2 Grupo te bevorderen en vrouwelijk talent in cybersecurity te benadrukken.

Een ander groot project dat gericht is op groei van teams en opleiding is de consolidatie van Enigma University. Sinds enkele jaren leiden professionals van S2 Grupo, die momenteel internationale referentiepunten zijn op het gebied van cybersecurity, nieuwe groepen studenten op die zich willen begeven in een sector die in volle groei is, waarbij hun specifieke kennis en de werving van talent worden gestimuleerd. Meer dan 90 mensen hebben al deelgenomen en het is gericht op studenten van universitaire opleidingen in Informatietechnologie, Kunstmatige Intelligentie en Big Data, maar kandidaturen van andere disciplines worden ook geaccepteerd omdat cybersecurity een dwarsdoorsnijdend thema is.

Bovendien beschikt S2 Grupo ook over Enigma Tech, een soortgelijke training wat betreft inhoud als Enigma University, gericht op afgestudeerden van hogere beroepsopleidingen.