Schneider Electric lanceert een Micro DataCenter

Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiebeheer en -automatisering, lanceert in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise (HPE) het nieuwe HPE Micro Datacenter, dat een end-to-end ICT-infrastructuur biedt met geïntegreerde netwerken, opslag en beheer in één enkele, eenvoudig te implementeren oplossing die perfect is voor gedistribueerde omgevingen.

Schneider Electric heeft zijn SmartBunker FX™, een veilige, geïntegreerde kast die UPS, stroomdistributie, koeling en beheer omvat, in combinatie met HPE storage-, netwerk- en compute-oplossingen geoptimaliseerd om het nieuwe HPE Micro Datacenter te creëren, een op maat gemaakte architectuur voor edge-infrastructuren. Deze nieuwe oplossing maakt een lagere latency en een snelle toename van de capaciteit voor databeheer mogelijk, en biedt tegelijkertijd een afgelegen, veilig en gemakkelijk te beheren datacenter.

“De groeiende hoeveelheid data, mede door het IoT, heeft een transformerend effect op de industrie”, zegt Kevin Brown, CTO, Schneider Electric – IT Division. “Aangezien deze hoeveelheid gegevens de prestaties van datacentra beïnvloedt.
Een datacentrum of gegevensverwerkingscentrum (DPC) … … is edge computing in opkomst als een efficiënte oplossing om de latentie te verminderen, te voldoen aan de verwerkingsbehoeften van het IoT en een grotere beschikbaarheid en betrouwbaarheid te bieden. Micro Data Centres bieden een vooraf geconfigureerde oplossing voor edge-infrastructuren, met alle elementen die nodig zijn om de datagroei het hoofd te bieden.

Het HPE Micro Datacentre combineert HPE Converged Systems en HyperConverged servers, evenals Edgeline IoT-oplossingen. Deze geoptimaliseerde oplossing, gebouwd binnen Schneider Electric’s SmartBunker FX, omvat alle benodigde componenten voor stroomvoorziening, koeling, beveiliging en beheer in één enkel platform. Met de mogelijkheid om componenten op afstand te beheren, biedt SmartBunker FX dezelfde beschikbaarheid en betrouwbaarheid van datacenters voor locaties die niet over voldoende ruimte beschikken of meer fysieke bescherming en beveiliging nodig hebben.

Het HPE Micro Datacentre, dat ook op maat kan worden gemaakt, omvat:

  • Voeding: Symmetra UPS met beheer op afstand en 5-minuten runtime, waardoor veilige uitschakeling op afstand mogelijk is.
  • Koeling: Standalone InRow-koeling met bewaking, regeling en visualisatie.
  • Monitoring: StruxureWare™ for Data Centers, DCIM-software van Schneider Electric, maakt real-time beheer en controle op afstand mogelijk van milieu, stroomvoorziening, koeling, toegang, brand en videobewaking.
  • Beveiliging: deuren met meerpunts- en 180-gradenvergrendeling, rackcontrolesysteem en veiligheidsbewaking met NetBotz™-sensoren.
  • Brandwerende stalen behuizing met thermisch geïsoleerde wanden, geluidsdemping en afgedichte kabelinvoeren.

Schneider Electric en HPE hebben een unieke combinatie van hardware en software ontwikkeld die een geoptimaliseerde oplossing biedt, met verhoogde schaalbaarheid en flexibiliteit, om te voldoen aan de nieuwe eisen van cloud- en hybride IT-omgevingen. “Om edge computing-omgevingen succesvol in te zetten, is samenwerking tussen ICT en infrastructuur van cruciaal belang”, zegt Rick Einhorn, vice president Data Center Consulting bij HPE. “De samenwerking van vandaag met Schneider Electric zal software-defined datacenters opleveren die bieden waar ondernemingen vandaag naar op zoek zijn.”

Het HPE Micro Datacenter is nu wereldwijd beschikbaar via HPE en channel partners. Voor meer informatie kunt u de HPE Micro Datacenter PDF raadplegen.