Stackscale, leverancier van infrastructuur en cloud, sluit zich aan bij de Aire Group

Grupo Aire voegt infrastructuur- en private clouddienstenleverancier Stackscale toe aan de lijst van bedrijven die lid zijn van de groep. Met deze overname, die reeds door de mededingingsautoriteit is goedgekeurd, versterkt, vergroot en verbetert de groep haar portfolio van public, private en orchestration cloud-oplossingen die zij reeds aan de markt leverde, en vervolledigt zij deze bedrijfsdivisie met de naam Oasix.

Drie van de stichtende partners van Stackscale, die ook belangrijke leidinggevenden zijn van het bedrijf dat gespecialiseerd is in private clouds, behouden een belang en zullen voortaan actief meewerken aan het beheer van de diensten die de groep in dit segment aanbiedt.

Met deze nieuwe investering zet Grupo Aire opnieuw een stevige stap in de lijn van het internationaliseringsproces dat het in februari 2021 startte met de aankoop van de Portugese operator Ar Telecom, door de diensten van Stackscale te integreren vanuit twee datacenters in de regio Amsterdam. Deze aanwezigheid stelt de groep in staat zich te positioneren op de FLAP-markt (die de vier grootste datacentermarkten in Europa omvat: Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs). Tegelijk versterkt de intrede van Stackscale de infrastructuur van de groep in drie van de grootste datacentra van Madrid.

Deze stap maakt deel uit van de strategie van Grupo Aire om bedrijven over te nemen die zijn marktpositie moeten versterken, in dit geval door een bedrijf op te nemen met ruime ervaring in het aanbieden van private cloud-diensten.

De operatie beantwoordt aan de doelstelling van de onderneming om haar aanbod op het gebied van de “cloud” uit te breiden, door het verkrijgen van een volledige portefeuille van diensten ter bevordering van de oprichting van een gefedereerd netwerk van lokale datacentra die samen met de door de klanten van de groep geleverde waarde genereren.

Deze overname zal Grupo Aire in staat stellen synergieën tot stand te brengen om te blijven innoveren en technologieën te ontwikkelen in de connectiviteits- en cloudoplossingen die het bedrijf via zijn Oasix-merk aan de markt levert, om als groep anorganisch te groeien en om de time-to-market van zijn oplossingen voor bedrijven te verkorten, dit alles met het uiteindelijke doel om zijn klanten te begeleiden bij de overgang naar de cloud als onderdeel van het digitale transformatieproces.

De afronding van deze transactie onderstreept de vaste intentie van Grupo Aire, gesteund door Magnum Capital, om zijn anorganische groei voort te zetten, die in 2019 begon met de overname van Unelink en Prored, in 2020 werd voortgezet met de aankoop van LCRcom en in 2021 werd voortgezet met de aankoop van Ar Telecom in Portugal, die allemaal toonaangevende technologiebedrijven zijn in hun respectieve segmenten. Met deze overname zal de geconsolideerde omzet van Grupo Aire in 2022 meer dan 140 miljoen euro bedragen, waarmee het groeipad van 2021 wordt voortgezet.

Raúl Aledo, CEO van Aire Networks, benadrukt: “we zijn erg blij met deze operatie omdat het ons in staat stelt ons portfolio van cloud-oplossingen te verbeteren en – uiteraard – de deuren opent naar de FLAP-markten en om ons internationaliseringsproces voort te zetten”. Aledo legt uit: “Dankzij deze overname staan we voor een spannende uitdaging waarmee we nieuwe synergieën willen genereren en technologieën willen implementeren in onze werkteams en in ons dienstenportfolio, terwijl we ons hybride en private cloud-aanbod versterken, dat vergelijkbaar is met het hebben van een eigen datacenter of data processing center (DPC) van een bedrijf … met een eigen infrastructuur en dedicated servers, maar waarbij het gebruik van cloud-technologieën het mogelijk maakt om diensten te schalen naar gelang de vraag”. Tot slot wijst de directeur erop: “Zoals bij eerdere operaties van dit type komen bij Grupo Aire de mensen op de eerste plaats en deze aankoop zal geen gevolgen hebben voor het personeelsbestand van een van de bedrijven, zodat wij talent en ervaring toevoegen”.

Javier Primo, COO van Stackscale, zegt: “wij zijn verheugd om ons aan te sluiten bij deze geweldige familie die wij al vele jaren goed kennen en waar wij in het verleden al vaak mee hebben samengewerkt. Wij kijken nu vooruit naar het heden en de toekomst en zijn klaar om de grote uitdagingen van de cloud computing-industrie aan te gaan. Voor Stackscale is er geen betere partner denkbaar dan de Aire Group om haar ontwikkeling en groei te stimuleren. Naast talrijke andere synergieën geeft deze unie ons rechtstreeks toegang tot de eigen datacenters van de groep die ons in staat stellen veel efficiënter en concurrerender te zijn, en tot een internationaal netwerk in volle expansie dat ons in staat stelt snel op nieuwe markten aanwezig te zijn. Het is ongetwijfeld een grote stap voor Stackscale in de race om een wereldwijde cloud service provider te worden.

Automatische vertaling uit het Spaans door Revista Cloud.