Tanium Cloud biedt zichtbaarheid en oplossing voor de Log4j bug

Terwijl talloze organisaties over de hele wereld proberen het kritieke Log4J-lek met CVSS-score 10 te identificeren en te verhelpen met behulp van hun beperkte IT-resources, stelt Tanium Cloud, het enige platform voor de beveiliging en het beheer van endpoints met meerdere besturingssystemen dat geen infrastructuur vereist, ondernemingen nu al in staat om snel nieuwe mogelijkheden te implementeren die de exploit in slechts enkele minuten verijdelen/blokkeren. Als gevolg hiervan heeft Tanium een jaar-op-jaar groei van Tanium Cloud-klanten van meer dan 300% gezien en heeft een 5x toename van het gebruik van de Reveal-oplossing door klanten in deze periode vastgesteld, waardoor ze direct inzicht hebben in eindpunten die kwetsbaar zijn voor Log4j.

“Legacy managementsystemen zijn vaak de kern van problemen voor organisaties die de efficiëntie willen verbeteren, de zichtbaarheid willen vergroten en aan de wereldwijde vraag willen voldoen”, zegt Alvaro Etcheverry, Country Manager voor Tanium in Spanje. “Tanium Cloud-klanten hoeven niet langer met deze beperkingen te worstelen. Doordat ze niet afhankelijk zijn van infrastructuur, beschikken ze over ontelbare uren bandbreedte, kunnen ze personeel inzetten voor andere taken en de gevaarlijkste kwetsbaarheden van vandaag oplossen in een kwestie van uren in plaats van dagen.

Organisaties kunnen gebruikmaken van de kracht van de Tanium Cloud zonder software te hoeven installeren of virtuele of fysieke servers te onderhouden. Het platform en de oplossingen van Tanium worden automatisch geconfigureerd en onderhouden, zodat IT-teams zich kunnen richten op het beheer van endpoints.

“Ons bedrijf beweegt zich in de richting van een cloud-first-benadering, en we hebben de eisen om een holistische kijk te hebben op de voetafdruk van alle eindpunten, zowel vanuit een operationeel als een beveiligingsperspectief,” zegt Zemax IT-directeur Eddie Neives. “Het was voor ons duidelijk dat Tanium Cloud de enige oplossing was waarmee we snel controle zouden krijgen over onze endpoints, met een ongekende zichtbaarheid en een snelle inzet. Tanium heeft ons in staat gesteld om inadequate puntoplossingen in onze operaties en beveiliging te vervangen, waardoor procesefficiëntie, verbeterde zichtbaarheid, controle en beveiliging op schaal mogelijk zijn.”

Tanium Cloud biedt de volledige kracht van Tanium’s endpoint security en management platform, beheerd en geleverd vanuit de cloud. Organisaties, ongeacht hun omvang, kunnen in slechts enkele uren een instance in gebruik nemen met oplossingen die cruciaal zijn voor IT-activiteiten, risico’s en beveiliging.

“Wanneer snel veranderende technologie samenkomt met de herdefiniëring van de werkplek, wordt het nog belangrijker dat organisaties het vermogen hebben om snel te reageren en te antwoorden,” aldus Michael Suby, vice president Research, Security and Trust bij IDC. “Tanium is zo’n cloud-gebaseerd platform dat speciaal is ontworpen om de onderliggende oorzaken van IT- en beveiligingsproblemen snel aan te pakken, terwijl het die teams samenbrengt via één enkel glasraam.

Tanium Cloud biedt organisaties de mogelijkheid om nieuwe operations en security mogelijkheden direct in te zetten, van duizenden tot miljoenen endpoints. Dit nieuwe paradigma voor de ondersteuning van grote, gedistribueerde werkkrachten kan resulteren in totale geschatte besparingen van $1 miljoen of meer over een periode van drie jaar voor de migratie van een typische zeven-server on-premise installatie.

“Tanium is snel ons meest onmisbare hulpmiddel voor operaties aan het worden”, zegt Jerry Delgado, IT-directeur van infrastructuur en beveiliging bij United Automobile Insurance Company. “We krijgen in real time antwoorden op vragen die zonder Tanium heel moeilijk op te lossen zouden zijn. De mogelijkheid om zo snel informatie te verzamelen en kwetsbaarheden, waaronder Log4j, bloot te leggen en te verhelpen, is van onschatbare waarde geweest en heeft ons het vertrouwen gegeven dat onze organisatie veilig is.