Thor Equities Group gaat 600 miljoen euro investeren om het grootste datacenter van Spanje te bouwen

Datacenters of datacenters blijven groeien in Spanje, als strategisch punt voor deze communicatie- en data-infrastructuren. Het Amerikaanse fonds Thor Equities Group gaat 600 miljoen euro investeren om het grootste datacenter, een datacenter of dataverwerkingscentrum (CPD) … in Spanje op te starten.

Het actief zal worden gevestigd in de stad Fuenlabrada (Madrid) en zal een oppervlakte van 225.000 vierkante meter beslaan. Het pand zal de eerste aanwinst zijn voor Thor Digital, een nieuw platform dat door het bedrijf is gecreëerd om een ​​dataverwerkingscentrum van € 9 miljard in heel Europa te ontwikkelen.

Voor dit project is Thor Equities een samenwerking aangegaan met Arnaiz, een bedrijf gespecialiseerd in stadsplanning en vastgoedontwikkeling, dat de lokale partner in Spanje zal zijn. Madrid One, dat zijn naam aan de campus geeft, is het krachtigste project dat tot nu toe is gepland, met een capaciteit van 100 megawatt.

Investeringen in opslagfaciliteiten en dataverkeer zullen de komende vier jaar toenemen tot 6.837 miljoen euro, volgens een rapport van de Spanish Data Centers Association Spanish Data Centers.

De studie benadrukt dat de meeste investeringen zullen worden gedaan in de regio Madrid, die vandaag de dag de Spaanse markt leidt. Het land heeft momenteel 113 MW geïnstalleerd vermogen, waarvan 103 MW (91% van het totaal) in het Hoofdstedelijk Gewest.

Scroll to Top