Voorspellingen van VMware-technologie voor 2022

Tijd om een ​​kijkje te nemen in onze glazen bol en te kijken wat we dit jaar kunnen verwachten op het gebied van technologie en innovatie. Het belangrijkste is dat de trend naar een multi-cloudmodel zich zal voortzetten, omdat het organisaties de vrijheid geeft om de beste cloudstrategie te volgen om de bedrijfstransformatie en innovatieve applicatie-ontwikkeling te versnellen. Dit zijn de 5 voorspellingen die worden gedeeld door VMware CTO Kit Colbert.

Welke andere voorspellingen hebben andere VMware-leiders voor cloud, beveiliging, apps en de digitale werkruimte? Aan het einde van dit artikel deel ik ook mijn eigen blockchain-voorspellingen.

Cloud

De meeste ondernemingen hebben oplossingen gevonden voor de portabiliteit van applicaties tussen clouds (hoewel sommige omgevingen meer bevorderlijk zijn voor applicatiemigratie dan andere). Dataportabiliteit blijft echter een uitdaging en data is de brandstof voor applicaties. Traditionele opslagsystemen kunnen geen cloud-achtige ervaring bieden. Ze worden gedefinieerd door harde grenzen van hardware die bronnen beperken. Het resultaat is ingesloten data, opgesloten capaciteit, beperkte schaalbaarheid en veerkracht, complexe plaatsingsbeslissingen en hoge kosten. De intrede van de industrie in het tijdperk van meerdere clouds en zettabytes zal deze beperkingen alleen maar verergeren.

“De komst van cloud-agnostische federatieve datastructuren zal klanten in staat stellen om de zwaartekracht van gegevens te verminderen, een belangrijke belemmering voor het succes van multi-cloud-architecturen”, zegt Marc Fleischmann, CTO van VMware Cloud.

Beveiliging

Een andere beveiligingsgerelateerde voorspelling die VMware-leiders blijft plagen, is dat cybercriminelen dubbele ransomware-aanvallen kunnen uitvoeren als gevolg van diefstal van inloggegevens zonder ook maar het minste alarm te geven.

Nu organisaties netwerksegmentatie implementeren om de verspreiding van ransomware te stoppen, zijn criminelen begonnen met het gebruik van vertrouwde inloggegevens om zich vrij over het netwerk te bewegen. Gewapend met geldige inloggegevens kunnen cybercriminelen de meeste van hun snode activiteiten uitvoeren zonder alarm te slaan. Sommige van de meest onopvallende aanvallen op referenties gebruiken lokale, goedgekeurde tools zoals PowerShell om toegang te krijgen via legitieme activiteiten. Zodra aanvallers zich zijdelings door het netwerk van een organisatie kunnen bewegen, hebben ze de ‘sleutels tot het koninkrijk’ en krijgen ze toegang tot gevoelige klantinformatie en bedrijfseigen bedrijfsgegevens.

Gezien deze situatie heeft Tom Gillis, senior vice-president en algemeen manager van netwerken en geavanceerde beveiliging bij VMware, een boodschap van hoop: “Het goede nieuws is dat we een groep technologiebedrijven, open source-gemeenschappen, de academische wereld, cyberbeveiliging en overheidsinstanties over de hele wereld. Verenig u om deze uitdaging aan te gaan. We hebben het eerder gedaan en we zullen het opnieuw doen.”

Sollicitatie

Toepassingen zullen ook een belangrijk onderdeel zijn van het oplossen van nieuwe problemen en het veranderen van het snijvlak van ontwikkelings-, beveiligings- en operationele praktijken. “2022 wordt het jaar van de Kubernetes API-server”, zegt Ajay Patel, algemeen manager applicatiemodernisering bij VMware. K8s is een succes gebleken voor gecontaineriseerde infrastructuur, maar de ingebedde ideeën zijn breder toepasbaar. We zullen zien hoe steeds meer systemen – systemen bouwen, infrastructuurbeheer en federatieve applicatiecontrolevlakken – gebruikmaken van het op manifest gebaseerde model dat door K8 populair is geworden.

Digitale werkruimte

Los daarvan identificeerde VMware-eindgebruiker IT-technoloog Brian Madden trends met betrekking tot digitale werkruimten, wachtwoordloze authenticatie en de ondergang van VPN’s Een VPN, een afkorting voor Virtual Private Network of Red Privada. “De meeste aanvallen kunnen worden voorkomen door sterkere authenticatiemethoden te gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers zich de klok rond authenticeren bij bedrijfsbronnen via gezichts- of vingerafdrukscans zonder dat ze constant wachtwoorden hoeven te onthouden, “zei Madden. Verder wordt 2022 het jaar waarin VPN’s in groten getale beginnen te verdwijnen. Tijdens de pandemie realiseerden bedrijven zich dat VPN’s een van hun meest kwetsbare gebieden waren. Ze bieden onvoldoende beveiliging voor externe gebruikers die uitgebreide toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig hebben. Microperimeters, realtime beveiligingscontroles en de wijdverbreide beschikbaarheid van SASE-producten zullen de opvolgers zijn van VPN’s.”

Blok ketting

De laatste voorspellingen gaan over blockchain, die een verandering in de zakenwereld zal markeren, vooral bij grote financiële instellingen. Met name de multitasking-workflows van tegenwoordig zijn gefragmenteerd en moeilijk te onderhouden. Dit zorgt voor vertragingen, verhoogt de kosten en belemmert innovatie. Workflowgegevens worden vaak opgeslagen in silo’s binnen een onderneming, wat resulteert in inefficiënte en dure stappen om gegevens over de grenzen heen te delen en te coördineren.

Terwijl populaire cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s), ook gebaseerd op blockchain, memes en krantenkoppen domineren, vindt blockchain stilletjes zijn weg naar de onderneming door de reële productiviteit te verhogen. De echte kracht van blockchain is dat het meerdere partijen in staat stelt om samen te werken aan een gedeelde en vertrouwde gegevensbron om transacties volledig en veilig te digitaliseren. De rijping van technologie, nieuwe leveringsmodellen, de acceptatie van standaarden en de kracht van een groot en levendig ecosysteem versnellen de acceptatie door bedrijven.

In 2022 zullen we meer duidelijkheid zien over de waarde van blockchain-technologie in het bedrijfsleven, evenals een sterke versnelling van de productie-implementatie in veel sectoren, zoals use-cases voor de toeleveringsketen. ), waardoor de aard van zakendoen over de organisatorische grenzen heen fundamenteel verandert. In de financiële dienstverlening komt hij tegemoet aan de behoeften van klanten aan complexe, hoogfrequente bedrijfsvoering.