Waarom elke dag Wereld Backup Dag zou moeten zijn

Op 31 maart wordt Wereld Backup Dag gevierd, een dag waarop bedrijven moeten nadenken over hun strategie om hun informatie te beschermen. Vanwege de waarde van deze informatie zouden bedrijven niet alleen één keer per jaar een back-up moeten maken, maar dit regelmatig moeten doen.

Ransomware blijft een bedreiging in 2023 en bedrijfsleiders moeten proactief zijn bij hun plannen voor gegevensbescherming. Hackers vallen ook back-upsystemen aan, waardoor herstel kostbaar en moeilijk wordt. Organisaties hebben daarom een dubbele beschermingsstrategie nodig: onveranderlijke en geavanceerde gegevensback-ups en de mogelijkheid snelle en grootschalige back-ups en herstelde activiteiten uit te voeren. Onveranderlijke back-ups zijn beschermd tegen verwijdering, wijziging of versleuteling en relatief gemakkelijk te herstellen.

Traditionele back-ups kunnen te lang duren om te herstellen, waardoor aanzienlijke financiële en reputatieschade ontstaat. Op flash-gebaseerde oplossingen bieden snelheden tot 270 TB per uur en zijn noodzakelijk om minimale negatieve impact te hebben en organisaties snel te laten werken.

Organisaties moeten hun gegevens begrijpen, beleid voor het bewaren van gegevens ontwerpen om onnodige gegevensopslag te voorkomen. Ze moeten ook verifiëren dat de capaciteiten voor back-ups en beveiligde herstelactiviteiten kunnen meegroeien met de gegevens die worden beschermd. Met een strategie ondersteund door onveranderlijke back-ups en een schaalbare oplossing voor snel herstel, kan het herstellen na een ransomware-aanval worden teruggebracht van weken tot slechts enkele uren, waardoor de impact op gebruikers, klanten en de reputatie van het bedrijf wordt verminderd.

Een succesvol voorbeeld van deze strategie is Admiral, die Pure Storage FlashBlade met SafeMode™ en Veeam koos om hun Oracle-databases te beschermen. Voorheen duurde het maken van back-ups 30 uur, nu slechts 40 minuten en hebben ze voldaan aan de herstelstandaarden. Met een goede strategie kunnen bedrijven het hele jaar door worden beschermd.