Welke technologieën voor hotels zijn succesvol? 3 toptrends

De hoteliersindustrie is een sector met veel concurrentie waar bedrijven elke dag moeten werken om hun klanten een betere service te bieden dan de concurrentie kan bieden. Om dit doel te bereiken, is het gebruik van hotels technologie essentieel geworden.

Natuurlijk hebben we het over een technologie die garandeert dat het bedrijf de klant een beter ervaring biedt vanaf het moment dat hij kan reserveren.

De vooruitgang van de technologie heeft geleid tot de opkomst van veel oplossingen die perfect zijn om in elk hotel te implementeren. Welke van al deze technologieën voor hotels zijn echter het meest opvallend?

Hieronder bespreken we er drie die kunnen helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Chromecast technologie voor hotels

De Chromecast technologie voor hotels is een oplossing waarmee gasten van het hotel hun mobiele apparaten kunnen aansluiten op elke televisie en hun eigen inhoud kunnen bekijken via de Wi-Fi-verbinding van het hotel.

Bijvoorbeeld, als men geabonneerd is op een streamingplatform, kan men de inhoud op de televisie in zijn hotelkamer bekijken.

Wat goed is aan deze technologie is dat deze geen grote investering vereist van het hotel, aangezien deze doorgaans geen tv’s hoeft te vervangen, op voorwaarde dat deze een HDMI- en USB-poort heeft.

Het is wel belangrijk dat deze technologie voor hotels de maximale privacy van de gebruikers garandeert, en ervoor zorgt dat alleen zij hun eigen inhoud kunnen bekijken en hun geschiedenis wissen zodra ze de accommodatie verlaten.

Apps voor hotels

De mobiele telefoon is een verlengstuk van mensen. We dragen het overal mee naartoe en gebruiken het voor van alles en nog wat.

Het is daarom logisch dat hotels eigen apps aanbieden aan hun gasten waarmee ze bepaalde acties kunnen uitvoeren om te genieten van een aangenamer verblijf.

Binnen deze technologie voor hotels zou deze app een breed scala aan services kunnen bieden, zoals:

  • Dienen als toegangsleutel tot de kamer
  • Een tool om het proces van inchecken en uitchecken te versnellen.
  • Een plek waar men bepaalde gemeenschappelijke ruimtes kan reserveren.

Virtual Reality Tours: een opkomende technologie voor hotels

Virtual Reality is een van de belangrijkste trends in technologie voor hotels. Dankzij deze technologie kunnen gasten ervaren hoe hun omgeving eruit zal zien vanuit hun eigen huis voordat ze op reis gaan.

Hierdoor weten ze of wat ze zien is wat ze zoeken, waardoor slechte ervaringen worden voorkomen. Met andere woorden, virtual reality is niet alleen een ervaring op zich, maar het dient ook om toeristen te laten zien wat ze op hun bestemming zullen vinden.

Maar naast het inzetten op technologie, moeten hotels ook inzetten op onlineaanwezigheid om in de eerste zoekresultaten te verschijnen.

Dit zal hen veel voordelen opleveren, maar het is belangrijk om het Google-puzzel te begrijpen en te weten hoe het werkt. In dit geval is het raadzaam om experts in te schakelen die SEO-strategieën ontwikkelen om de positie van de website te verbeteren.